Elevii și preșcolarii suceveni intră astăzi, 2 aprilie, în vacanța de primăvară. Cu excepția elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, toți ceilalți elevi vor avea vacanță până pe 4 mai. Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima vacanță de Paștele catolic (4 aprilie), și între 30 aprilie – 9 mai, a doua vacanță, de la Paștele ortodox (2 mai). Între cele două vacanțe, elevii vor face cursuri în sistem online. Ei vor reveni la școală fizic pe 10 mai și vor continua până pe 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la evaluarea națională 2021.
Pentru clasele a XII-a și a XIII-a, situația este asemănătoare. Și ei au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima, și între 30 aprilie – 9 mai, a doua vacanță. Între aceste perioade, elevii fac învățământ online. Ei revin fizic la școală în perioada 10 mai - 4 iunie. Pe 4 iunie elevii din anii terminali iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la bacalaureat 2021, cele de competențe urmând a se echivala la fel ca anul trecut. Conform edupedu.ro, noua structură a anului școlar 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial, modificată prin Ordinul de ministru nr. 3.558 din 29 martie 2021. Este vorba despre modificările pentru finalul acestui an, anunțate de Ministerul Educației.
În perioada vacanțelor se pot organiza activități remediale în școli
Cea mai importantă modificare anunțată de Ministerul Educației este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic. „În perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, cu avizul Direcției de Sănătate Publică.De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezență fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și cu elevii de la liceu, în toate localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 este de până la 6/1.000 de locuitori”, conform sursei citate.Semestrul a II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar pentru elevi (mai puțin cei din anii terminali) se încheie pe 25 iunie.