Bucurându-se de prezența față în față, elevii și profesorii Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” din Dumbrăveni au demarat în prima săptămână a lunii martie programul Școala Altfel, prilej cu care au sărbătorit și Zilele Școlii. Activitățile derulate în această perioadă s-au finalizat cu un proiect educațional intitulat ”Eminescu actual”, care își dorește a fi o carte de vizită reprezentativă pentru instituția de învățământ înființată la 16 martie 1865 și care în prezent poartă numele lui Mihai Eminescu.
Proiectul s-a organizat și derulat din inițiativa și preocuparea directorului adjunct al liceului, profesor Adriana Duceac, în colaborare cu profesor Oana Rusu, responsabil onorific al catedrei de limba română. Acesta a debutat joi, 4 martie 2021, cu un moment festiv la care au participat primarul Ioan Pavăl, directorul Mihaela Apetrei, profesori și elevi ai liceului, fiind încheiat cu amenajarea unei expoziții tematice în spațiul de la parterul liceului.
În debutul manifestării, directorul Adriana Duceac a motivat necesitatea și importanța amenajării unui spațiu dedicat memoriei poetului, care să acorde identitate instituției școlare și care să păstreze vie memoria personalității creatoare a lui M. Eminescu, ca simbol al conștiinței românești. Ea a prezentat, de asemenea, elementele ce compun expoziția: reproduceri după lucrări plastice, volume de colecție cu opera eminesciană - poetică, în proză, jurnalistică, note și corespondențe, studii critice, albume, ilustrații plastice, grafice, fotografii, plachete aniversare, obiecte de medalistică. Acestea provin din donații făcute de primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, de profesorii organizatori și de către elevii școlii.
Pentru amenajarea acestui spațiu directorul coordonator Mihaela Apetrei și-a exprimat bucuria, felicitându-i pe profesori și elevii organizatori. La eveniment a fost prezent și primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, care a salutat inițiativa culturală valoroasă, a susținut cu materiale expoziția și și-a exprimat disponibilitatea de a colabora pentru dezvoltarea acestui proiect. Profesorul Oana Rusu a vorbit în încheiere despre semnificația ce poate fi atribuită imaginii poetului din cele cinci reprezentări artistice, expresie a prețuirii pentru ceea ce reprezintă Eminescu în spațiul literar și cultural românesc: nu doar cel mai mare poet al nostru, ci și cel mai mare naționalist, în sens pozitiv, cel mai mare jurnalist care a avut un cuvânt de spus la timpul său și care a ținut la unitatea și independența reală a României. În timpul întâlnirii, Iosif Ștefan și Naomi Bîrsan, elevi ai liceului din Dumbrăveni, au susținut momente artistice deosebite.