3.292 de elevi suceveni, din 62 de unități de învățământ, s-au înscris la orele remediale, ore de pregătire, din programul „Școala după școală”, program care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online. 2.056 de elevi provin din învățământul primar și 1.236 de elevi provin din învățământul gimnazial.
Elevii care vor beneficia de orele de pregătire vor fi organizați în grupe de câte 12 elevi, în medie. Ministrul Educației a prelungit termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul „Școala după școală”.
Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspector școlar prof. Cezar Anuței, ne-a spus că programul de pregătire al elevilor este deschis, „se pot face înscrieri permanent, cu respectarea normelor metodologice din OMEC nr. 3.300 din 19 februarie 2021”.
384 de cadre didactice sucevene vor să facă pregătire cu elevii aflați în dificultate
Elevii suceveni care s-au înscris în acest program sau care se vor înscrie în următoarea perioadă fac parte din următoarele categorii, conform Ministerului Educației: elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet; elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.
Inspectorul școlar prof. Cezar Anuței ne-a mai spus că în județul Suceava sunt 384 de cadre didactice, 199 din învățământul primar și 185 din învățământul gimnazial, care și-au exprimat dorința de a participa la acest program, de a ține orele remediale cu elevii eligibili. Astfel, identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor.Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.Programul de ore de recuperare a fost promovat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de începutul semestrului II al acestui an școlar. Ministrul Educației a anunțat că un profesor va fi plătit cu suma de 100 de lei brut pentru fiecare oră remedială.