Neizolarea corespunzătoare a coșurilor de fum în zona podului, față de materialele combustibile din jur, poate duce la izbucnirea unor incendii. În cursul acestei ierni au fost înregistrate numeroase incendii având această cauză de izbucnire, fie din cauza prezenței unor materiale care se aprind de la căldura degajată de coș, fie din cauza proastei întrețineri a acestuia, un ultim caz fiind înregistrat duminică, în comuna Sucevița.
În jurul orei 11.20, prin intermediul unui apel la 112 se anunța faptul că la un imobil din localitate a izbucnit un incendiu care a cuprins etajul casei. Vecinii au sunat solicitând intervenția pompierilor, după ce proprietarul casei a simțit miros de fum la parterul locuinței. În momentul în care a urcat la etaj a constat faptul că peretele de lemn din zona coșului de fum al sobei s-a aprins, astfel că a strigat după ajutor.
La fața locului s-au deplasat două echipaje de intervenție, unul din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți și un echipaj de pompieri civili din cadrul Primăriei comunei Sucevița, care au localizat și stins incendiul, stabilind drept cauză a producerii ”efectul termic al coșului de fum neprotejat față de materiale combustibile”.
În urma incendiului au fost degradate două camere de la etaj și un hol, dar și structura din lemn a podului locuinței, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați. În același timp, la parterul imobilului a fost degradată o cameră și un hol, respectiv tavanele acestora, prejudiciul cauzat ridicându-se la circa 15.000 de lei. Din fericire, însă, nimeni nu a fost rănit, iar pompierii au salvat anexele gospodărești.