Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 15 (7627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În derulare

Dezbateri organizate de USV în cadrul proiectului ”Educație timpurie incluzivă și de calitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava implementează proiectul „Educație timpurie incluzivă și de calitate - ETIC”, cod proiect POCU/446/6/22, în calitate de partener. Proiectul este implementat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Universitatea din Pitești, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în intervalul 2019-2021 și urmărește realizarea obiectivului generalDezvoltarea cadrului operaționalnațional în domeniul educației antepreșcolare, pentru facilitarea accesului la educație al copiilor sub trei anidin creșe și/sau grădinițe.

Se are în vedere astfel elaborarea unui document cadru de diagnoză, privind organizarea și funcționarea unor servicii de calitate în domeniul educației timpurii în Romania și de implementare a acestora în viitoarele servicii pentru educația timpurie. În acest context, au fost prevăzute a se derula 8 dezbateri, câte una în fiecare regiune de dezvoltare, pentru conturarea unei analize SWOT a serviciilor educaționale, medicale și sociale furnizate în educația timpurie din România în ultimii 3 ani.

Până acum, în cadru proiectului Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat 2 dintre aceste dezbateri: una în Buzău, pe data de 17 decembrie 2020, cuprinzând județele Buzău, Vrancea, Vaslui, Covasna, Prahova, și unaîn Suceava, pe data de 8 ianuarie 2021, pentru alte 5 județe, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău. Pentru fiecare dintre aceste întâlniri au fost invitați și au participat din fiecare județ un inspector de învățământ preșcolar, un reprezentant al DSP, un reprezentant al APL sau ONG cu activitate relevantă în domeniul limbajelor de programare interactive și un reprezentant al părinților, la cele două întâlniri participând 35 de persoane.

Tematica discutată a făcut referire la dezvoltarea cadrului operaționalnațional în domeniul educației antepreșcolare, pentru facilitarea accesului la educație al copiilor sub trei anidin creșe și/sau grădinițe. Temele abordate au clarificat aspecte privind modalitățile prin care ar putea fi dezvoltate serviciile pentru copiii de 0-6 ani, servicii standard și/sau alternative, categoriile de personal și nivelul de studii necesare pentru personalul implicat în educația și îngrijirea timpurie a copilului, respectiv în educație timpurie antepreșcolară. În cadrul întâlnirilor s-a discutat și despre rutele flexibile de formare și modalitățile de evaluare și monitorizare ale serviciilor din educația timpurie.

Cei din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care au organizat aceste două activități au fost Otilia Clipa, coordonator partener USV, Florin Domunco, asistent manager proiect din partea USV, și Gabriela Blumenfeld, responsabil raportare pentru USV.

Participanții au apreciat faptul că există posibilitatea aplicării și derulării acestor tipuri de proiecte, care au ca obiectiv îmbunătățirea sistemului de educație timpurie, cu accent pe componenta antepreșcolară.

Pentru mai multe detalii legate de organizarea acestor activități sau de programele de formare continuă, acreditate derulate în cadrul proiectului, puteți accesa site-ul proiectului https://proiect-etic.usm.rosau puteți comunica pe adresa otilia.clipa@usm.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbateri organizate de USV în cadrul proiectului ”Educație timpurie incluzivă și de calitate”.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezbateri organizate de USV în cadrul proiectului ”Educație timpurie incluzivă și de calitate”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei