luni, 18 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 13 (7625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înșelăciune

A plătit pentru un telefon și a primit o mașină de tuns frumos împachetată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, pe fondul creșterii tranzacțiilor online, există și riscuri mai mari de înșelăciune, un exemplu concret, sesizat recent putând fi pildă pentru ca alți suceveni să nu pățească la fel.

Un tânăr de 25 ani, din comuna Ipotești, a sesizat faptul că prin intermediul unui site de vânzări a comandat la o persoană care s-a prezentat doar printr-un pseudonim un telefon mobil, iar în momentul când a ridicat coletul a constatat că în interior se afla o maşină de tuns.

Cei doi au negociat prin mesaje, înțelegându-se la un preț de 800 de lei. Ulterior, păgubitul s-a întâlnit cu lucrătorul de la o societate de curierat, a primit coletul, a achitat suma de 800 lei, însă nu a verificat pe loc ce conține acesta.  

Ulterior, tânărul a găsit în pachet o mașină electrică de tuns înfăşurată în mai multe hârtii. Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul calculat fiind de 800 de lei. 

Printre cele mai întâlnite fraude online sunt vânzările fictive, adică postarea de anunțuri de vânzare online, iar, ulterior, după convingerea cumpărătorilor să transfere sumele de bani solicitate, bunurile nu mai sunt livrate sau sunt livrate bunuri de valoare sau calitate inferioară.

Polițiștii transmit că dacă se cumpără bunuri de la persoane fizice, trebuie cerute documentele de proveniență ale acestora (factura sau bonul fiscal cu care a fost cumpărat iniţial produsul de la magazin) şi certificatul de garanție emis de producător.

”Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi pentru marfă după ce v-aţi asigurat că aţi primit produsul comandat”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A plătit pentru un telefon și a primit o mașină de tuns frumos împachetată.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A plătit pentru un telefon și a primit o mașină de tuns frumos împachetată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei