Camera de Comerț și Industrie Suceava va organiza, în perioada următoare, mai multe cursuri de formare profesională pentru a sprijini activitatea și dezvoltarea mediului de afaceri din județ. Președintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a precizat că formarea profesională reprezintă sprijin important în dezvoltarea şi evoluţia profesională, mai ales acum, în perspectiva evoluţiei economico-sociale în contextul pandemiei SARS COV-2, care a supus toate domeniile societății la o adaptare rapidă. „În societatea actuală se pune tot mai mult accent pe învăţarea continuă, înțeleasă ca pe o formă de dezvoltare şi perfecţionare permanentă. Astfel, fiecare persoană activă profesional înțelege faptul că specializarea continuă în domeniul său de activitate și nu numai reprezintă un element cheie al carierei sale profesionale, ce îi va oferi cu siguranță mai multe oportunități”, a spus Gheorghiu. El a adăugat că pentru a depăși această perioadă dificilă, CCI Suceava oferă o alternativă de formare continuă a resursei umane, organizând cursuri de specializare pentru expert achiziții publice, manager de proiect și inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și un curs de perfecționare pentru manager de resurse umane și un curs de inițiere în profesia de contabil. Înscrierile se fac în baza completării și transmiterii formularului de înscriere pe adresa office@ccisuceava.ro. Lucian Gheorghiu a mai spus că CCI Suceava oferă reduceri de preț aplicate taxei de înscriere, respectiv de 10% pentru salariaţii firmelor membre ale CCI, 10% pentru două persoane din cadrul aceleiași firme sau instituţii, 15% pentru 3-4 persoane din cadrul aceleiaşi firme sau instituţii și de 10% pentru participarea la al doilea curs. De precizat că plata taxei de curs se poate face integral sau în două tranșe.
Cursurile se vor desfășura la sediul din Suceava al Camerei de Comerţ si Industrie Suceava, cu respectarea tuturor prevederilor legale de combatere și prevenire a răspândirii bolilor și a distanțării sociale. La finalizarea programelor de formare profesională se organizează examen de absolvire, constând într-o probă teoretică de verificare a cunoștințelor și o probă practică care vizează evaluarea competențelor obținute de participant.
Lucian Gheorghiu a mai spus că atestarea finalizării programelor de formare profesională de către participanți va fi concretizată prin certificate de absolvire, certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări, eliberate prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice și Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, însoțite de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite. Certificatul de absolvire are recunoaștere internaţională dacă este tradus şi apostilat.
Relații referitoare la procedura de înscriere la cursuri, precum și alte detalii legate de desfășurarea programelor de formare profesională se pot afla pe site-ul CCI Suceava, http://ccisv.ro/content/cursuri-de-formare-profesionala/, sau la numărul de telefon: +40 230 521 506 sau 0749 145 569.