Două icoane din catapeteasma bisericii de la Brodina de Sus, distrusă de un incendiu devastator în cursul serii de miercuri, au rămas intacte, spre mirarea preoților și a credincioșilor din zonă. Oamenii cred că păstrarea icoanelor de la Sfântul Altar în această formă neatinsă de flăcări reprezintă un semn al ocrotirii lui Dumnezeu.
Această mirare a ocrotirii lui Dumnezeu în mijlocul flăcărilor a împărtășit-o și părintele protopop de Rădăuți, Ionel Maloș, care miercuri noapte și joi dimineață a fost prezent la locul nenorocirii și ne-a povestit: ”Am văzut icoanele și vreau să vă spun o curiozitate. La multe biserici care au ars, tot timpul au fost întâlnite asemenea minuni, când a rămas câte o icoană neatinsă de flăcările care au distrus totul în jur. E o părere personală, dar cred că prin asta se arată sfințenia locului de acolo. La ce incendiu a fost acolo și totul s-a făcut scrum în jur, nu există o explicație logică a acestui fapt. Bucata de lemn pe care au fost prinse cele două icoane face parte din catapeteasma bisericii. Suportul este ars în întregime aproape, în timp ce icoanele de pe el au rămas intacte. Cu certitudine acest ansamblu va fi păstrat undeva la loc aparte, pentru a fi văzut de credincioși în timpul ce va urma. M-a bucurat faptul că oamenii din comunitatea Brodinei de Sus discutau joi deja despre o începere a lucrărilor de ridicare a unei noi biserici, de această dată poate din zidărie, biserică ce se va construi pe un alt amplasament din apropiere”.
Ca semn că oamenii credincioși din comunitatea Brodinei de Sus vor să depășească acest moment greu, stau și mesajele de intenție postate de aceștia pe rețele de socializare, precum cel al tânărului Petrică Creuco: ”Dumnezeu ne-a arătat că trebuie să ne unim și să dăm dovadă că suntem o familie a acestei parohii! Drept urmare trebuie să ne strângem, să ne unim forțele și să construim o biserică care să rămână în istoria enoriașilor, a Parohiei Brodina!”
Credincioșii din Brodina de Sus speră acum și în sprijinul autorităților, pentru zidirea unei noi biserici trainice și amenajarea unui drum de acces, care să le înfrumusețeze și să le ușureze viața.