Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2020 - Anul XXV, nr. 292 (7597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

”PORT Cultural” la USV

Soluții inovatoare într-un proiect de protejare a peisajului cultural al Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă implementarea proiectul  „PORT Cultural” (PORTofoliu de instrumente inovative pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale cu potențial turistic, prin valorificarea elementelor de patrimoniu și identitate culturală). Scopul principal al acestuia este inventarierea resurselor valoroase de arhitectură specifică zonelor țintă ale Bucovinei și ale Transilvaniei de Sud și identificarea unor soluții de păstrare a peisajului cultural. Proiectul explorează contextul istoric și provocările unor largi grupuri sociale ce au determinat modificări ale peisajului cultural actual, prin studii istorice, etno-demografice și antropologice.

Principalele rezultate ale acestui proiect au în vedere prezentarea tuturor caselor tradiționale identificate pe hărțile interactive și propunerea de planuri de arhitectură pentru integrarea armonioasă a construcțiilor noi în peisajul construit existent în mediul rural. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi realizate ghiduri de valorificare a construcțiilor tradiționale prin dezvoltarea de mici afaceri în mediul rural și ghiduri de dezvoltare durabilă a comunităților rurale.

„PORT Cultural” reunește pentru prima dată într-un cadru integrat principalele probleme actuale legate de păstrarea patrimoniului construit din Bucovina și Transilvania de Sud și încearcă să găsească soluții, printr-o analiză inovatoare, pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale și dezvoltarea antreprenoriatului rural. Pentru ambele domenii vor fi propuse soluții de dezvoltarea strategică a comunităților, cu implicarea diferitelor grupuri de interese, pentru valorificarea resurselor de patrimoniu și utilizarea acestuia în dezvoltarea destinațiilor turistice din mediul rural. 

Baza de date cuprinzând casele tradiționale identificate în timpul cercetării în teren va putea fi completată după finalizarea proiectului și cu participarea publicului, oricine cunoaște o casă tradițională având posibilitatea de a o introduce pe platforma proiectului, contribuind astfel la completarea hărții interactive a caselor autentice din cele două zone țintă ale proiectului. Aceasta va fi promovată pe pagina web a proiectului http://portcultural.usv.ro/și pe pagina de Facebook aferentă Port Cultural.

Proiectul „PORT Cultural: PORTofoliu de instrumente inovative pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale cu potențial turistic, prin valorificarea elementelor de patrimoniu și identitate culturală” este implementat de către Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în perioada aprilie 2018 – septembrie 2021, fiind finanțat de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Parteneri în cadrul proiectului sunt Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Institutul „Bucovina” al Academiei Române, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism și Institutul de Economie Națională, iar directorul de proiect complex este prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, e-mail gabrielap@seap.usv.ro, Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava, str. Universității 13, 720229 Suceava, Romania, Tel: +40 230 216 147 Fax: +40 0230 520 080.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluții inovatoare într-un proiect de protejare a peisajului cultural al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soluții inovatoare într-un proiect de protejare a peisajului cultural al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei