Ziua Națională a României a fost marcată de elevii și profesorii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului, de această dată online.
Elevii au urmărit o prezentare power point despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României, recunoașterea costumelor populare românești din diferite zone geografice, prezentarea preparatelor tradiționale și nu în ultimul rând cultivarea valorilor românești: demnitate, unitate, bunătate, cinste etc.
În cadrul activității, elevii au prezentat portul tradițional din Bucovina, au descris diferite preparate culinare prezente pe mesele românilor în zile de sărbătoare, au citit diverse scrisori și mesaje referitoare la valorile românești, au prezentat desene inspirate din ceramica de Horezu și Corund. Activitatea s-a încheiat cu recitarea unei scurte și frumoase poezii, „Pământul ăsta”, interpretată de elevul Eduard Scheuleac.
Mesaje de speranță și încredere
Momentele activității au fost alese, pregătite și coordonate de profesorii Iordache Ancuța, Simeria Maria, Poclitaru Cătălina, Andreea Bejenariu, Buburuzan Casandra, Novac Brândușa și Buliga Elena.
În a doua parte a activității, prof. Sava Emanuela, împreună cu Agache Ștefania și Caldarariu Cristina (clasa a IX-a A) au pregătit un scurt moment de readucere aminte despre oamenii și locurile acestor frumoase meleaguri românești. Astfel, printr-o scurtă prezentare power point, participanții au avut ocazia de a ,,privi mărețe umbre” ale marilor români, dar și de a călători, prin intermediul imaginilor, prin locuri dragi ale țării noastre. Finalul prezentării a adus în prim-plan desene realizate de elevi cu ocazia acestei zile.
Consilierul educativ al CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului, prof. Poclitaru Cătălina, a declarat că s-au întâlnit în mediul virtual aproximativ 50 de elevi și cadre didactice, care s-au bucurat de întrevedere, și-au transmis reciproc urări, mesaje, au fluturat stegulețe tricolor și au purtat frumoasele straie tradiționale românești. „La finalul activității, directorul instituției, profesorul Ciocoiu Mihail, a transmis un mesaj încurajator de sănătate, speranță și încredere. Doresc să-i felicit pe toți elevii și colegii pentru implicare, pentru coordonare și pentru cât de frumos au îmbinat momentele activității”, a completat prof. Poclitaru Cătălina.