Problema plății utilităților consumate de către populație, de la energie termică până la apă și canalizare, s-a acutizat în perioada pandemiei.
Pe fondul creșterii datoriilor populației către furnizorii de utilități, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel la populație, dar și la asociațiile de proprietari, să facă eforturi să achite din restanțe, astfel încât să nu apară probleme la furnizarea unor servicii esențiale.
“O problemă de sezon este cea legată de furnizorii de utilități. Fac un apel la populație, care are un debit la Thermonet de 2,269 milioane de lei, să facă eforturi să plătească căldura și apa caldă la timp, să putem beneficia de serviciile de termoficare. Bioenergy a făcut un efort deosebit, nu a fost niciodată atâta masă lemnoasă în curtea societății, avem suficientă pentru toată iarna. Suntem în al 7-lea an în care funcționăm pe biomasă”, a spus Ion Lungu, remarcând faptul că datoriile pentru energia termică livrată populației au crescut îngrijorător de mult.
Edilul sucevean a precizat că pe lângă subvențiile pe care le acordă pentru ca apa caldă și căldura să fie furnizate la un preț suportabil pentru populației, se fac eforturi și pentru îmbunătățirea sistemului de termoficare.
“Primăria Suceava va atrage fonduri europene să continuăm modernizarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice, să avem pierderi cât mai puține pe rețea și să avem în continuare un sistem civilizat și ecologic, la costuri cât mai bune”, a adăugat edilul sucevean.
Nu în ultimul rând, Ion Lungu s-a adresat asociațiilor de proprietari cu rugămintea de a face eforturi să achite și facturile populației la serviciile de apă și canalizare, deoarece restanțele către ACET au ajuns la 2,3 milioane de lei.