În ultima zi din noiembrie, de ziua Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, a avut loc lansarea Școlii de duminică, program complementar, educațional-catehetic, în cadrul parteneriatului Școală-Biserică, inițiat de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, coordonat de Sectorul Teologic-Educațional al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Coordonatori la nivel eparhial: arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai Hrișcă, consilier eparhial, Sectorul Teologic-Educațional, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, și prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar de specialitate religie, Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
Un loc al împărtășirii de experiențe...
La webinarul organizat pe 30 noiembrie au fost prezenți preoți, profesori, directori de școli și reprezentanți ai unor organizații ale societății civile, evenimentul fiind în fapt, după cum au spus organizatorii, „un loc al împărtășirii de experiențe de învățare și pastoral-misionare din proiecte anterioare, derulate în cadrul parteneriatului comunitar, dar și de cristalizare a unor obiective comune de program și a unui plan general de activități, care – în câteva centre Școală de duminică - debutează chiar de Ziua Națională a României”.
Ateliere de lucru creative
Inspectorul școlar Daniela Ceredeev a spus că în cadrul programului se vor desfășura activități instructive, catehetice și socio-educative în 51 de centre Școală de duminică și două centre de tineret. „Activitățile ce se vor desfășura cu copii și tineri în aceste centre Școală de duminică și în cele două centre de tineret sunt dintre cele mai diverse, motivante și antrenante, capabile să le dezvolte participanților o multitudine de competențe-cheie necesare timpului pe care-l trăim: ateliere catehetice; ateliere de lectură biblică interpretativă/comprehensivă și/sau de scriere creativ-reflexivă; ateliere creative (recuperat meșteșuguri tradiționale, pictură pe sticlă, încondeiat ouă, handmade, culinărit, stil de viață sănătos etc.); activități de timp liber de calitate (cor, teatru, sport, club de toacă), de voluntariat și inițiativă comunitară; activități socio-educative și culturale, de suport și consiliere pentru copii aflați în situații de risc și/sau în incapacitate de a participa la învățarea online; școală de iarnă/de vară, tabere”, a explicat Daniela Ceredeev.Cei care încă nu s-au alăturat acestui program educațional ofertant pot să o facă și în perioada următoare, completând formularul de înscriere: https://forms.gle/P6zGfp3QyMyN6unSA.