O nouăapariție editorialăintitulată ”Coșna – File de Istorie”, semnată de DănuțPoenaru, un locuitor al comunei de la poalele Munților Suhard, a văzut lumina tiparului între cele două sărbători ale neamului, Ziua Bucovinei și Ziua Naționalăa României.
Deși autorul nu este istoric, fiind subofițer operativ în cadrul ISU Bucovina, la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei, lucrarea cu caracter monografic a apărut din dragostea pentru comuna natalăși lipsa mai multor informaţii istorice în lucrările publicate pânăîn prezent, acestea fiind principalele argumente determinante ale hotărârii sale de a realiza un studiu despre trecutul acestei comunităţi, atestatăîn documente emise cu aproape trei secole înainte.
Lucrarea de amploare se întinde pe aproape 750 pagini, fiind structuratăpe trei capitole distincte, bine individualizate, dar cu relaţii de interdependenţăîntre ele, care dau unitate lucrării. Tipărităîn condiții grafice de excepție la Editura și Tipografia PIM din Iași, lucrarea nu ar fi apărut fărăajutorul important oferit de către Primăria Coșna, prin intermediul consilierilor locali și al primarul Gavril Pardău și Asociația Cultural-Umanitară ”Speranța”din Coșna, reprezentatăde președinta acesteia, Alina Maria Arvinte.
Un eveniment de lansare a cărții a fost cu neputință de organizat în această perioadă grea a pandemiei, autorul având grijă deocamdată ca o parte din volumele realizate să ajungă în dotarea bibliotecilor, a școlilor, a arhivelor și a altor entități culturale, prin intermediul cărora cei interesați să nu fie privați de plăcerea lecturii acestei lucrări. Cei care doresc să ia legătura cu autorul, sunt rugați să o facă prin intermediul Primăriei Coșna sau pe adresa de Facebook.