Tineri voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), coordonați de pr. Justinian-Remus Cojocar, continuă să facă fapte bune, așa cum și-au propus încă de la începutul pandemiei de Covid-19.
De această dată, ei și-au îndreptat atenția către mai multe cazuri sociale, familii necăjite din județ care nu au hrană, haine, nici o sursă de încălzire în prag de iarnă. Solicitările de ajutor venite de la acești oameni lipsiți de orice speranță de mai bine, lipsiți chiar de speranța zilei de mâine, au primit un răspuns prompt de la voluntarii ATOS, care imediat le-au sărit în ajutor.
Mobilizați de pr. Justinian-Remus Cojocar, tinerii voluntari au ajuns să dea o mână de ajutor unei familii numeroase din zona Mirăuți, Suceava, căreia i-au dus alimente, un frigider și un aragaz.
O altă familie cu patru copii din satul Ilișești a fost ajutată cu alimente, cu un pat cu saltea și două geamuri noi. Un alt caz care i-a impresionat pe voluntari a fost acela al unei familii din zona Ițcani, familie care are zece copii și multe lipsuri. Copilașii au primit din partea ATOS alimente, haine, lenjerie, perne, un pat cu saltea, două fotolii și o canapea. „Avem multe solicitări și cu greutate reușim să fim întotdeauna de ajutor. Acum, urgent, avem două cazuri: o familie numeroasă din Frasin, căreia vrem să îi luăm o sobă cu plită, pentru că nu au unde să facă mâncare, și o familie foarte necăjită din Baia, căreia vrem să îi refacem acoperișul, fiind deteriorat în prag de iarnă.
Orice ajutor este de folos! Doamne-ajută!”, este mesajul transmis de pr. Justinian-Remus Cojocar.
Au nevoie de ajutor!
Toți cei care doresc să-i ajute acești oameni împovărați de greutăți, de lipsuri, într-o perioadă foarte dificilă pentru toată lumea, pot să ia legătura cu tinerii din asociație pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/atos.suceava, dar pot să sune și la numărul de telefon 0740 310 047.
Vă reamintim că două familii necăjite din Baia și din Frasin așteaptă urgent un ajutor. Au nevoie de o sobă, au nevoie de un acoperiș deasupra capului și toate aceste lucruri nu și le permit. Luați legătura cu voluntarii ATOS, cu pr. Justinian-Remus Cojocar și fiți parte din povestea generozității pe care acești tineri suceveni au început să o scrie cu multe luni în urmă, și nu se vor opri indiferent că le este greu, că nu au fonduri, că nu pot să se deplaseze atât de mult pe cât și-ar dori la oamenii care au nevoie de sprijin. Orice ajutor, cât de mic, orice sponsorizare, orice propunere de colaborare cu acești voluntari este o certitudine pentru ei că trebuie să continue campaniile umanitare, că trebuie să creadă în oameni și în faptele bune.