Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, joi, certificatele de urbanism pentru extindere de rețele de distribuție a gazelor naturale în mai multe localități din județ, situate pe Valea Solonețului și pe Valea Sucevei. Gheorghe Flutur a precizat că aceste certificate au fost semnate pentru orașul Cajvana și comunele Botoșana, Cacica, Comănești, Grănicești și Pârteștii de Jos. Flutur a declarat că recent, în urma solicitării transmise de Primăria Fundu Moldovei, a fost emis certificatul de urbanism pentru înființarea unei rețele de distribuție gaze naturale, investiție amplasată pe două unități administrativ-teritoriale, respectiv comunele Pojorâta și Fundu Moldovei. El a mai amintit că a mai fost semnat și certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe teritoriul orașelor Salcea și Liteni și al comunelor Udești, Verești și Fântânele.
Șeful administrației județene a mai declarat că pentru înființarea rețelelor de distribuție, aceleași documente au fost emise în ultima perioadă și pentru comunele Forăști (satele Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, Țolești, Manolea și Boura), Rădășeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănțești, Forăști și Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Șerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia) și Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina) pentru studiu de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.
„Vor fi disponibile fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid, dar va fi o bătălie mare pe finanțare, așa că este bine ca tot mai multe localități să demareze cât mai repede astfel de proiecte”, a spus președintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur consideră că în perioada următoare este posibilă dublarea numărului de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale.
„Cum spuneam, în județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare. Va fi necesară extinderea magistralei de gaz în județ și, după cum se știe, se lucrează deja la construcția magistralei spre Vatra Dornei”, a încheiat Gheorghe Flutur.