joi, 8 oct 2020 - Anul XXV, nr. 237 (7542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțare

Colegiul Silvic „Bucovina” a lansat recent patru proiecte educaționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc a lansat recent patru proiecte educaționale. Este vorba de ,,Stagiile de practică - calea de tranziție spre angajare”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. După cum a explicat prof. Alina Cuciurean, director general al Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, proiectul face parte din Axa prioritară 6 - Educaţie şi competenţe, Prioritatea de investiții - Îmbunătățirea utilității sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, facilitarea trecerii de la educație la muncă și consolidarea sistemelor de educație și formare profesională și a calității lor, inclusiv prin mecanisme pentru anticiparea competențelor, adaptarea programelor de învățământ și crearea și dezvoltarea de sisteme de învățare bazate pe muncă, inclusiv sisteme de învățare duale și de ucenicie. Obiectivul specific al proiectului este creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2,364,827.94 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de maxim 2,317,531.38 lei, echivalentă cu 98.00 % din valoarea totală eligibilă aprobată.

 

Perfecționarea a 21 de profesori

Cel de-al doilea proiect educațional cu finanțare lansat de Colegiul Silvic „Bucovina” este proiectul KA 101 „Strategii inovative pentru un mediu de învățare european” și urmărește formarea a 21 de cadre didactice din cadrul colegiului pentru a dobândi noi strategii de predare-învățare pentru asigurarea unui mediu favorabil de dezvoltare profesională și personală a tuturor elevilor în vederea creșterii incluziunii lor în mediul școlar și social prin valorificarea competențelor dobândite de profesori prin cursuri de formare la nivel european. Proiectul este în valoare de 46.900 euro, iar cursurile vor fi susținute de parteneri din Cehia, Cipru, Spania, Italia și Portugalia.

 

Beneficiari: 40 de elevi și 12 profesori din învățământul profesional și tehnic

Proiectul pentru Învăţământ Profesional şi Tehnic, „CES – Calitate în Economie și Silvicultură” este un alt proiect care are drept scop formarea de competențe practice și pedagogice pentru a facilita inserția absolvenților pe piața muncii printr-un sistem educațional european. „Proiectul se adresează unui grup țintă format din 40 de elevi și 12 profesori din învățământul profesional și tehnic și are în vedere creșterea numărului de absolvenți care continuă studiile, îmbunătățirea randamentului elevilor prin creșterea mediei generale la modulele de specialitate și la examenele de competențe profesionale. Proiectul este în valoare de 119.000 euro și va avea ca loc de desfășurare locații din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Granada și Valencia din Spania”, a spus directoarea Alina Cuciurean.

„La planète est notre préoccupation actuelle” este cel de-al patrulea proiect care are ca scop promovarea educației ecologice, a protejării planetei și pune în prim-plan o problemă locală - cea a sustenabilității pădurilor. „Școala noastră pornește în acest demers alături de alte patru școli, din Cipru (Școala coordonatoare), Italia, Polonia și Ungaria. Proiectul este în valoare de 23.700 de euro și în activitățile din cadrul proiectului vor fi implicați elevii din clasele de resurse naturale și protecția mediului și profesorii de geografie, biologie și discipline de specialitate”, a completat prof. Alina Cuciurean, directorul general al Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Silvic „Bucovina” a lansat recent patru proiecte educaționale.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Silvic „Bucovina” a lansat recent patru proiecte educaționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei