Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2020 - Anul XXV, nr. 234 (7539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum ne vindecăm de furie și tristețe

Când nu suntem conștienți de ce anume ne afectează și ne modifică starea sufletească este ușor să fim dominați de emoții. Atunci tindem să ne identificăm complet cu emoțiile noastre și acestea nu mai rămân simple componente ale vieții. Acest lucru se concretizează în afirmații cum ar fi „sunt trist”, „sunt speriat”, „sunt furios”, „sunt deprimat” ș.a.m.d., ceea ce ne va inhiba abilitatea de a răspunde spontan cu expresie adecvată într-o situație anume. Când nu suntem conștienți de dezechilibrele noastre emoționale, ne justificăm adeseori cu consolări de genul: „Sunt îndreptățit să mă simt oricum mă simt. Așa sunt eu.” Sau putem cădea în extrema opusă și să ne reprimăm emoțiile necunoscând funcția pozitivă și sănătoasă a reacțiilor emoționale normale. Acest lucru ne perturbă adevărata natură și apare frecvent în tradițiile religioase cu caracter fanatic sau în familii care descurajează dezvoltarea emoțională.

O viață emoțională pozitivă se poate obține dacă ne ghidăm conștient și ne direcționăm armonios energia internă. Vă prezentăm un proces în trei etape pentru transformarea constructivă a sentimentelor, folosind atributele emoționale pozitive asociate cu organele cu care se află în legătură.

Primul pas este conștientizarea propriilor emoții. Când un sentiment apare ca o reacție la o situație, conștientizăm adevăratul sentiment și îl acceptăm ca atare. Accentul este pus pe adevăratul sentiment și nu pe un sentiment fals trecut prin filtrul rațiunii. De exemplu, o pacientă care nu a avut parte niciodată de apreciere din partea soțului. În loc să își recunoască dezamăgirea, tristețea și ranchiuna, ea a dedus rațional că poate nu merita ca soțul ei să o aprecieze. Era deprimată și paralizată de frica că nu este suficient de bună pentru a fi apreciată. În cazul ei, primul pas a fost să își identifice și să își recunoască adevăratele emoții și anume tristețea și furia, în acest fel prevenind reprimarea emoțională inconștientă.

Al doilea pas este asocierea. Ne conectăm energiile emoționale la calitățile pozitive asociate organelor corespunzătoare. Tristețea este asociată cu plămânii și intestinul gros. În cazul pacientei de care am vorbit, lacrimile de dezamăgire pot alina rapid tristețea, iar furia poate fi eliberată printr-o tehnică specială numită Cele cinci sunete vindecătoare. Furia, în forma ei sănătoasă, motivează acțiunea: pacienta a fost în stare la final să-și valorifice pozitiv furia, implementând un plan de acțiune care să îl facă pe soț să înțeleagă nevoia ei de afecțiune și apreciere. De asemenea, tristețea menținută mult timp în plan energetic i-ar fi putut afecta sistemul respirator și pe cel imunitar care aparțin rețelei plămân - intestin gros, precum și sistemul nervos, care aparține rețelei ficat - vezică biliară și invers. În urma ședințelor de terapie, ea a devenit tot mai conștientă la influențele stărilor de tristețe asupra acestor rețele și la faptul că problemele de sănătate din aceste rețele o pot face mai vulnerabilă la tristețe și furie.

Al treilea pas este transformarea. Ne convertim energia emoțională în energie de regenerare a sănătății prin rugăciune, meditație, presopunctură, acupunctură, exerciții terapeutice, qigong medical, putem stimula circulația neîntreruptă a energiei interne și convertirea emoțiilor în energie fizică sau spirituală binefăcătoare. Pentru a continua exemplul de mai sus, pacienta a învățat să își activeze punctele de acupunctură aflate de-a lungul rețelelor plămâni - intestin gros și ficat - vezică biliară în timp ce folosea următoarea afirmație: „Îmi eliberez tristețea și furia din plămâni și ficat și îmi umplu ființa cu empatie și încredere în mine.” Această tehnică a corectat dezechilibrele provocate de emoții la nivelul plămânilor și ficatului și a transformat energia emoțională în energie fizică productivă. Pacienta a învățat, de asemenea, să-și integreze în rutina zilnică un set de exerciții de qigong medical care au ajutat-o să-și întărească imunitatea și buna funcționare a plămânilor prin convertirea stărilor de tristețe și supărare în energie vindecătoare pentru rețelele energetice ale ficatului și plămânilor.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ne vindecăm de furie și tristețe.
 Vizualizări articol: 2930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 39 voturi
Cum ne vindecăm de furie și tristețe5.0539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei