Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 3 oct 2020 - Anul XXV, nr. 233 (7538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Consiliul Județean a primit certificarea pentru „Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat că recent a fost recunoscută și certificată încă o rută culturală din județ, a cincea, propusă de instituția pe care o conduce, „Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina”. Gheorghe Flutur a spus că această rută va face parte din ,,Ruta culturală națională a bisericilor de lemn din România", alături de cele din județele Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramureș. „Bisericile de lemn se alătură bisericilor pictate, monumente inestimabile UNESCO, care atrag ca un magnet turiștii în județul Suceava. Astfel, Bucovina continuă să fie tot mai atractivă, numărul mare de turiști din ultima perioada fiind un indiciu clar că județul Suceava este un județ sigur”, a spus Flutur. El consideră că ruta bisericilor de lemn din Bucovina va contribui la promovarea valorilor culturale și spirituale ale civilizației lemnului în această regiune, prelucrarea lemnului fiind principala ocupație a locuitorilor din zona de munte a județului Suceava, județul cu cea mai mare suprafață împădurită din țară. „Adevărate opere de artă ale meşterilor populari, de cele mai multe ori anonimi, cele aproximativ 100 de biserici de lemn din Bucovina, din care 29 sunt incluse în Lista Monumentelor Istorice, patru de categorie A și 25 de categorie B, vorbesc nu doar despre trăinicia lemnului, despre iscusința meșterilor lemnari, ci și despre credința înaintașilor noștri”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava. El a arătat că „Ruta bisericilor de lemn din Bucovina” a fost recunoscută de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism ca Rută Cultural Turistică, ca parte integrantă în Ruta Cultural Turistică Națională.

Această rută culturală pornește din localitatea Drăgușeni, situată în partea de sud-est a județului Suceava, la 50 de km de municipiul Suceava, unde se vizitează Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Spiridon”. Apoi, ruta culturală include alte 15 atracții turistice, precum Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din localitatea Forăști, Biserica de lemn „Sfântul Mercurie și Sfânta Ecaterina” din Rădășeni, Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din Bănești-Fântânele, Biserica de lemn „Înălțarea Domnului” din Vama, adăpostită astăzi în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, Biserica de lemn „Sfântul Dumitru”, cunoscută și sub denumirea de Biserica Veche, din Adâncata, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Humoreni, comuna Comănești, Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Botoșana, Biserica de lemn „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Horodnic de Jos, Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Bilca, Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Putna, cunoscută și ca Biserica Veche a Putnei / Biserica de lemn a lui Dragoș Vodă, cea mai veche biserică de lemn din România, una dintre cele mai vechi din Europa și singura biserică medievală de lemn păstrată pe teritoriul României, Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din localitatea Horodnic de Sus, Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din Vama, Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” din Câmpulung Moldovenesc, cea mai mare biserică de lemn din ţară, Biserica de lemn „Sf. Nicolae” din satul Colacu, adevărat monument de arhitectură și Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din localitatea Broșteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean a primit certificarea pentru „Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina".
 Vizualizări articol: 2214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consiliul Județean a primit certificarea pentru „Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina"3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei