Un nou spațiu de joacă pentru copii, mare, modern, se adaugă celor inaugurate anul trecut în Obcini și Burdujeni, de data aceasta investiția fiind realizată în Parcul Central al municipiului reședință de județ.
Inaugurarea spațiului de joacă de 600 de metri pătrați și cu o capacitate de 150 de copii care se pot juca simultan a avut loc în prezența primarului Ion Lungu, a viceprimarului Lucian Harșovschi și a reprezentanților celor două societăți de salubrizare, Diasil și Ritmic, care l-au realizat în baza contractului pe care îl au cu Primăria Suceava.
“Este o inaugurare atipică a unui loc de joacă având în vedere faptul că tocmai cei care sunt cei mai interesați de acest loc de joacă, copiii, nu sunt prezenți aici. Din păcate, pandemia și această stare de alertă nu permit acest lucru. În mai multe orașe din țară, inclusiv în Botoșani, de vreo săptămână, s-au deschis spațiile de joacă pentru copii. Am depus și noi solicitare în acest sens la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar pentru că, din păcate, numărul de cazuri de coronavirus din Suceava a crescut în ultima perioadă, s-a considerat necesar să mai așteptăm o perioadă, să apară o stabilizare, iar în funcție de asta să fie luată o decizie”, a spus primarul Ion Lungu.
Locul este realizat pe o suprafață totală de 600 de metri pătrați, din care 470 metri pătrați suprafață cauciucată și 130 de metri pătrați de alei pavelate.
Locul de joacă este format dintr-un corp central de joacă, un balansoar dublu, un leagăn dublu, o figurină elastică, 30 de metri liniari de gradene din lemn tip bănci de odihnă și alte structuri de joacă pentru copii.
Corpul central de joacă este realizat pe trei niveluri, are o înălțime maximă de 9 metri, un număr de 7 căi de acces și 12 căi de ieșire și este format în principal din tuneluri, pasarele, platforme, tobogane.
În plus, este asigurat și iluminatul public, iar spațiile verzi adiacente au fost reabilitate.
“Cred că este un loc de joacă frumos, dar la această întrebare cel mai bine pot răspunde copiii. El putea să fie mai mare, dar ne-am adaptat în teren astfel încât să nu afectăm parcul, nu s-a tăiat nici un arbore. El este un motiv de bucurie pentru copii, ne rugăm ca acest virus blestemat să ne lase în pace, astfel încât copiii să poată folosi această investiție din zona centrală. Când se va lua o decizie în privința redeschiderii parcului vom avea aici aparat de dezinfecție și persoană care să se ocupe periodic de dezinfectare”, a adăugat Ion Lungu.
Viceprimarul Lucian Harșovschi, care s-a ocupat îndeaproape de realizarea investiției, a precizat că locul de joacă este destinat copiilor cu vârste între 3 și 15 ani și poate fi folosit simultan de maximum 150 de copii, iar în baza contractului de salubrizare menajeră, în Suceava vor mai apărea multe astfel de locuri de joacă, iar în paralel se va lucra și la modernizarea tuturor celor existente.