Șeful PNL al administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat că a primit Ordinul Ministrului Transporturilor prin care șoselele de centură ale orașului Gura Humorului și ale municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au fost predate către Consiliul Județean Suceava, pentru a fi construite de această instituție, din fonduri europene. „Vreau să anunț o veste extraordinară pentru suceveni. Joi s-a semnat și l-am primit Ordinul de Ministru nr. 1802 din 24.09.2020 al Ministerului Transporturilor, pentru a preda centurile ocolitoare Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, către Consiliul Județean Suceava, la solicitarea noastră, pentru a le construi pe bani europeni”, a subliniat Flutur.
El a arătat că în anexele la acest ordin sunt prevăzute și traseele celor trei șosele de centură.
Gheorghe Flutur a spus că varianta ocolitoare Gura Humorului se construiește pe teritoriul acestui oraș și al comunei Păltinoasa. Drumul modernizat va fi de clasa tehnică a doua, respectiv drum expres, drum european cu patru benzi de circulație și separator de sensuri. Traseul drumului propus spre finanțare se desprinde din DN 17, în zona kilometrului 216,7, trece peste un pasaj superior, peste drumul național și calea ferată și se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivelul sensului giratoriu existent între DN 17 și DN 2E Spătărești - Păltinoasa.
De asemenea, varianta ocolitoare Câmpulung Moldovenesc se va construi pe teritoriul acestui municipiu și al comunei Pojorâta. Viitoare centură are destinație de cale de comunicație rutieră, având caracteristici de drum național. Șoseaua de centură a acestui municipiu are punct de început din DN 17, va traversa râul Moldova, peste un pod rutier și de cale ferată. Lungimea traseului de ocolire a municipiului Câmpulung Moldovenesc va fi de 18,018 kilometri.
Gheorghe Flutur a mai adăugat că varianta ocolitoare Vatra Dornei se construiește pe teritoriul acestui municipiu și al comunei Dorna Candrenilor. Traseul propus spre finanțare se desprinde din DN 17, în partea de vest a municipiului Vatra Dornei, și revine în partea de Nord-Est a acestuia. Aceasta după ce ocolește municipiul Vatra Dornei și localitatea Argestru. Această șosea de centură are destinație de cale de comunicare rutieră cu funcționalitate și caracteristici tehnice de drum național.
Președintele Consiliului Județean Suceava a menționat faptul că a solicitat de câteva luni crearea cadrului legislativ pentru transferul acestor șosele de centură, iar actualul Guvern Orban a făcut acest lucru prin emiterea Ordonanței nr. 101. „Ne-am asumat printr-o hotărâre, în ultima ședință, să ne ocupăm de coordonarea acestor centuri ocolitoare noi, Consiliul Județean. Am făcut-o de comun acord cu primăriile de la Gura Humorului, Câmpulung și Vatra Dornei și eu sper ca în perioada imediat următoare să se dea drumul la toate procedurile pentru a construi aceste centuri, pentru a scoate traficul greu din aceste orașe stațiune”, a precizat Gheorghe Flutur. El a subliniat că aceste șosele de centură vor însemna liniște, confort, dezvoltare turistică și economică adevărată a zonei Sucevei.