Un tânăr din Verești, protagonistul unor acte de violență multiple comise în ziua de 1 mai, cea mai gravă fiind agresarea a doi polițiști, din care unul a fost lovit cu piciorul în zona pieptului și trântit la pământ, și-a aflat pedeapsa stabilită de magistrații Judecătoriei Suceava. În ședința din 1 septembrie, aceștia au stabilit că cele patru luni de arest preventiv au fost suficiente, în sensul că i-au aplicat o condamnare la 2 ani și 3 luni de închisoare, dar suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de 3 ani și jumătate. Automat, fiind vorba de o condamnare cu suspendare, a fost încetată și măsura de arest preventiv, Totuși, inculpatul, Pavel Galan, în vârstă de 25 de ani, nu a scăpat încă total de emoții, sentința Judecătoriei Suceava putând fi atacată cu apel, la instanța superioară.
Pe 1 mai, după-amiază,o femeie din satul Corocăiești, comuna Verești, a apelat poliția după ce vecinul său Pavel Galan, în vârstă de 25 de ani, o amenințase cu acte de violență. La scurt timp după ce cei doi polițiști din echipaj au ajuns la poarta femei, a reapărut, foarte nervos, Pavel Galan, care era în stare avansată de ebrietate. Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava rezultă că acesta a început să o înjure pe femeie, dar și pe polițiști. La un moment dat bărbatul băut și agresiv i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona abdominală unuia dintre agenţii de poliţie, care în căzătură s-a lovit la mâna stângă, suferind leziuni care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale. Polițistii s-au folosit de sprayul iritant lacrimogen, reușind să-l imobilizeze și să îl încătușeze pe agresor.
Acesta a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Ipotești, unde a continuat audierea lui. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru o mulțime de infracțiuni: două fapte de ultraj asupra celor doi polițiști, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.
El a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei pentru ultraj, măsura fiind ulterior menținută succesiv.
În urma deciziei Judecătoriei Suceava din 1 septembrie, tânărul a primit mai multe pedepse, cea mai mare fiind de 1 an și 6 luni de închisoare, în cazul ultrajului comis asupra polițistului care nu a fost doar amenințat, ci și lovit.
Tânărul care s-a bucurat de clemență din partea judecătorilor are impuse mai multe obligații și restricții pe perioada celor 3 ani și jumătate, cât este termenul de încercare. Cea mai importantă obligație este de a nu mai comite vreo infracțiune, dar nici de a se apropia în vreun fel de persoanele vătămate. El are de prestat și 70 de zile de muncă în folosul comunității.
Cei doi polițiști nu s-au constituit părți civile, adică nu au solicitat achitarea de daune de la inculpat, probabil deoarece acesta oricum nu are de unde le plăti.