Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că de săptămâna viitoare vor începe lucrările de asfaltare a drumului din Panaci spre pasul Bilbor, la limita cu județul Harghita. Gheorghe Flutur a spus că modernizarea acestui drum va deschide județul Suceava către județul vecin și va contribui la dezvoltarea economică a zonei, în special din punct de vedere turistic. Flutur a inspectat lucrările începute deja în satul Glodu, el declarând că „eu sper că acest sat o să-și schimbe numele în perioada următoare pentru că nu o să mai fie glod, pentru că aici se modernizează drumul care vine de la Vatra Dornei spre Panaci”. Șeful administrației județene a arătat că în primul său mandat a fost finalizat un proiect de modernizare a drumului până în localitatea Glodu. Gheorghe Flutur a precizat că pe acest drum, în această toamnă va fi turnat un strat de uzură.
Flutur a subliniat că de săptămâna viitoare va începe turnarea a două straturi de asfalt pe un tronson de șase kilometri din satul Glodu către pasul Bilbor, printr-un proiect în valoare de trei milioane de euro. „Vom ajunge cu lucrările unde a fost construit un pod și urcăm spre pasul Bilbor. Trebuie spus că mai avem un proiect de 5,2 milioane de euro, pe Programul Național de Dezvoltare Locală a Guvernului României, un drum de 3,7 kilometri pentru a face legătura cu județul Maramureș prin acest pas”, a arătat președintele CJ Suceava. El a explicat că pe acest tronson se vor construi 2,5 kilometri de ziduri de sprijin. „Acest tronson avea șase serpentine și va trebui să spargem în stâncă pentru că e o zonă destul de abruptă. De asemenea, vor fi 19 podețe care traversează această porțiune și în felul acesta ajungem la limita dintre Suceava și Harghita, spre Toplița”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că marele avantaj după modernizarea acestui drum va fi scurtarea distanței dintre Vatra Dornei și Ardeal, dar și a celei către București, cu peste 100 de kilometri. „Poate că trebuia mai repede să facem acest tronson. Dar Primăria Panaci a avut o problemă cu terenurile, și a durat până a rezolvat-o”, a spus Flutur.
Flutur consideră că pe versantul nordic al munților Călimani poate fi amenajat cel mai bun domeniu schiabil din România
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunțat că CJ Suceava a depus un proiect pentru următorul exercițiu financiar european pentru modernizarea unui drum cu o lungime de 47,3 kilometri, între localitatea Glodu și Broșteni, pe valea râului Neagra. „Vorbim de un drum județean care să fie modernizat pe următorul exercițiu bugetar, care să ne lege de DN 17B. Asta va însemna punerea în valoare a acestei zone izolate a județului Suceava. Râul Neagra este una dintre cele mai frumoase zone din țară și eu sper că se va deschide turismului”, a declarat șeful administrației județene.
El a subliniat faptul că deschiderea drumului către Ardeal prin pasul Bilbor va reprezenta un pas imens spre investitori, spre investiții, în special în turism. De asemenea, Gheorghe Flutur a făcut referire și la dezvoltarea turistică a Munților Călimani, în special prin dezvoltarea unui domeniu schiabil. „Vreau să discut cu vecinii din Harghita pentru că a pornit o inițiativă de realizare a unui Plan Urbanistic Zonal al Munților Călimani, pentru o strategia de dezvoltare a zonei, păstrând cât se poate de mult zona naturală”, a arătat Flutur. El a mai spus că pe versantul nordică al munților Călimani, care este în județul Suceava, s-ar putea amenaja cel mai bun domeniu schiabil din România. Astfel, Gheorghe Flutur a declarat că toate drumurile care se modernizează în această zonă a județului au rolul de a deschide spre turism Bucovina și județul Suceava. „Nu întâmplător alerg și stau și urmăresc constructorii ca să facem pas cu pas aceste lucrări. Până la urmă asta înseamnă dezvoltare”, a declarat Flutur. El a mai declarat că prin modernizarea drumurilor, această zonă a județului se va deschide pentru circuitele turistice.