Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, lucrările de modernizare a drumului județean care face legătura dintre comuna Bilca și municipiul Rădăuți. Gheorghe Flutur a precizat că acest drum este în modernizare pe un tronson de 22 de kilometri, pe care se vor turna trei straturi de asfalt.
„Acum s-a terminat turnarea stratului de binder și se lucrează la acostamente. De asemenea, o să cer constructorului să remedieze lucrările în niște curbe, unde trebuie să mărim siguranța în trafic, și atunci lărgimea carosabilului trebuie să fie corespunzătoare, respectând bineînțeles proiectul. Eu mă bucur să a ajuns și modernizarea acestui drum la Bilca pentru că este principala cale de acces spre Rădăuți. Pe de altă parte, primarul de aici a fost mai harnic, a luat-o înainte și are peste 15 kilometri de drumuri comunale și ulițe modernizate, fie din bani proprii, fie europeni”, a declarat Flutur.
El a remarcat faptul că Bilca este o comună care a avut foarte multe proiecte în ultimii ani, de la cele de apă și canalizare, până la căminului cultural a cărui modernizare va începe în curând. „Trebuie să recunosc și să spun răspicat. Pentru următorul mandat a venit rândul să intrăm într-o nouă etapă pentru această zonă. Mai ales că se termină și centura municipiului Rădăuți. Și vorbim în primul rând de locuri de muncă pentru tineri. Este foarte bine că am pus apă, canal, că ne străduim să aducem gazul metan pe un proiect european. Dar trebuie să ne gândim cum să îi facem pe tineri să nu mai plece sau să se întoarcă din străinătate”, a arătat șeful administrației județene.
El consideră că Rădăuți devine un pol de atracție mai ales datorită șoselei de centură, motiv pentru care este nevoie ca acest municipiu să încheie un parteneriat cu toate comunele învecinate pentru a amenaja parcuri industriale pentru mici făbricuțe, pentru diverși investitori. „Forță de muncă este foarte multă aici. Sper foarte repede să discutăm și de deschiderea frontierei cu Ucraina și să avem accesul forței de muncă din Ucraina. Dacă nu ai forță de muncă românească, noi am cerut un acord cu Ucraina să putem aduce forță de muncă de acolo. Cum alții ne iau nouă forța de muncă și noi trebuie să aducem din altă parte. Polonezii iau din Ucraina forță de muncă. Și în felul ăsta zona de graniță pe nordul României trebuie să devină o zonă de dezvoltare economică reală”, a încheiat Gheorghe Flutur.