Cătălin Cimpoiași, de 47 de ani, cunoscut în Suceava sub numele de ”Cimpa”, a scăpat de pușcărie pe ultima sută de metri. Condamnat de Judecătoria Suceava la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare, ”Cimpa” a atacat soluția la Curtea de Apel Suceava. Între timp, a dat-o la ”pace” cu victima, nimeni altul decât Albert Nenic, un cunoscut al lui ”Cimpa”. În aceste condiții, judecătorii au încetat procesul penal față de Cătălin Cimpoiașisub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe și l-au achitat pentru infracțiunea de tulburarea liniștii și ordinii publice. În acest fel, condamnarea mai veche cu suspendare nu a mai fost reactivată, iar ”Cimpa” nu va mai ajunge la pușcărie.
Nici Romeo Matei, un alt inculpat în dosar, nu va ajunge după gratii. Și în cazul său condamnarea mai veche nu a fost reactivată după ce Albert Nenic și-a retras plângerea, iar pentru infracțiunea de tulburarea liniștii și ordinii publice a fost achitat.
Alexandru Cimpoiași, fiul lui ”Cimpa”, primise inițial 1 an și 1 lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere, dar după retragerea plângerii a rămas curat din punct de vedere penal.
O altă persoană care a fost trimisă în judecată în acest dosar a rămas cu soluția de la Judecătoria Suceava, de 1 an, 3 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere, și asta pentru că nu a atacat soluția la Curtea de Apel Suceava.
Cei patru au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava pe 19 octombrie 2018, dar au fost eliberați după 24 de ore. Incidentul pentru care s-a ajuns la măsura reţinerii celor patru persoane s-a produs în noaptea de 6 spre 7 octombrie, în faţa unui club din centrul municipiului Suceava. Un bărbat în vârstă de 33 de ani, Albert Nenic, nimeni altul decât un cunoscut al celor care au participat la agresiune, a fost lovit de mai multe ori, iar ulterior a ajuns la spital.
În ciuda faptului că a fost bătut, individul a refuzat să depună în primă fază plângere pentru agresiune, dar chiar şi aşa poliţiştii au demarat o anchetă şi în final au dat şi de urma bătăuşilor.
„Cimpa”, un cal breaz pentru poliţişti
Pentru „Cimpa” nu era prima dată când îşi petrecea noaptea în spatele gratiilor. S-a mai întâmplat şi în 2012, după ce a fost acuzat că a sechestrat în apartamentul său şi bătut un tânăr, în contul BMW-ului folosit de interlop, BMW care a fost şi incendiat.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, tânărul bătut se numeşte Marian Moşneagu, avea 29 de ani, şi este nimeni altul decât cel care a fost victima tentativei de omor din sala de jocuri Royal din cartierul George Enescu.
La sechestrarea şi agresiunea petrecută în apartamentul de pe strada Aleea Jupiter al lui Cătălin Cimpoiaşi, susţin poliţiştii, ar fi luat parte şi Dan Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, din Şcheia, şi un anume Laurenţiu Ionuţ Plopan, din municipiul Suceava. Acesta din urmă era proprietarul BMW-ului pe care îl folosea Cimpoiaşi.
Cimpoiaşi, susţin polițiștii, a chemat victima în apartamentul său, sub pretextul că vrea să-i spună ceva. Odată intrat în locuinţa interlopului, Marian Moşneagu a fost sechestrat şi bătut de „Cimpa”, „Dan Popovici” şi celălalt individ, Plopan.
Surse judiciare ne-au mărturisit că întreg scandalul ar fi plecat de la incendierea BMW-ului lui Cimpoiaşi.
Are o condamnare cu suspendare din 2014
După o tentativă de omor dintr-o sală de jocuri, faptă în urma căreia agresorul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată, inculpatul fiind un agent de pază al RPG, Ilie Paul Buruiană, victima, Marian Moşneagu, s-ar fi lăudat prin oraş că are protecţia asigurată din partea lui „Cimpa”.
Acest lucru, i-ar fi spus Cimpoiaşi victimei, ar fi atras mânia unor persoane din anturajul agentului de pază arestat, care au pus la cale incendierea BMW-ului său.
Din acest motiv, Marian Moşneagu ar fi fost luat la bătaie în apartamentul lui „Cimpa”. Sursele noastre ne-au mărturisit că lui Marian Moşneagu i s-au cerut 10.000 de euro, în contul BMW-ului făcut scrum în urma incendierii.
Tot calvarul din apartamentul lui „Cimpa” a durat aproape o oră, după care Marian Moşneagu a fost lăsat să plece, declarând ulterior că a fost ameninţat cu moartea în cazul în care nu va veni cu banii solicitaţi. A doua zi, victima s-a dus şi a făcut reclamaţie la poliţie.
Pentru aceste fapte, cei trei au fost trimişi în judecată, iar Curtea de Apel Suceava a decis la finele lui 2014 că nici unul dintre ei nu trebuie să stea la puşcărie. „Cimpa” a fost condamnat la 4 luni de închisoare pentru şantaj şi la 2 ani pentru lipsire de libertate. O condamnare similară a primit şi „Dan Popovici”, care a fost judecat pentru aceleaşi infracţiuni. Plopan a scăpat cu 4 luni pentru şantaj şi 1 an şi 8 luni pentru lipsire de libertate.
Iniţial, Judecătoria Suceava îl condamnase pe Cătălin Cimpoiaşi la 3 ani de închisoare cu executare şi la 2 ani de închisoare, tot cu executare, pe Dumitru Bârtoiu. Cu suspendare fusese condamnat doar Laurenţiu Plopan, respectiv la pedeapsa de 2 ani.