Filmul “30 de ani și 15 minute”, realizat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniilor “Șî eu!#”, “România vrea autostrăzi” și al primului metru de autostradă din Moldova, va avea premiera săptămâna viitoare, în cadrul celui mai cunoscut festival de film din România, TIFF.
Înainte de proiectarea în premieră a filmului, în data de 8 august, ora 21.30, la Arkhai Sculpture Park din Vlaha, va concerta una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, Vița de Vie (ora 20.00).
Filmul “30 de ani și 15 minute”, regizat și produs de Ștefan Mandachi, prezintă imaginea unei Românii clădite din promisiuni deșarte, a unei țări fără autostrăzi, în care, anual mor peste 2.000 de oamenii în accidente rutiere. Un documentar ce se vrea a fi un strigăt de disperare și, totodată, un semnal de alarma pentru toate tensiunile, nervii, frustrările, frica accidentării și până la urma a morții pe care o simt șoferii în lipsa unei infrastructuri, care să le dea siguranță și încredere.
Filmul va fi proiectat în prezența autorului – Ștefan Mandachi:“Pentru mine este extraordinar! TIFF este, în opinia mea, unul dintre cele mai valoroase festivaluri de film din Europa. Proiecția va avea loc în aer liber, în localitatea Vlaha, sâmbătă, 8 august 2020. Pentru întreaga echipă a filmului <30 ani și 15 minute>, faptul că avem premiera la TIFF (festival de calibru mondial) este o recunoaștere uriașă a muncii colosale pe care am depus-o”.
Cine sunt cei vinovați pentru lipsa autostrăzilor în România? Întrebare la care încearcă să răspundă politicieni, jurnaliști și victime ale accidentelor rutiere.
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) (31 iulie – 9 august 2020) se reconfigurează și propune o ediție cu proiecții exclusiv în aer liber, în peste 10 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi. Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât și pentru public și invitați, și vor fi afișate vizibil în toate locațiile TIFF.
Locurile vor fi limitate, doar în câteva locații fiind posibil numărul maxim de 500 de participanți admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.