Extinderea rețelei de gaz metan în cartierul sucevean Burdujeni Sat se concretizează tot mai mult, fiind deja străzi pe care se pot face racordurile la locuințe.
“În funcție de cât de repede se mișcă cetățenii de acolo să își facă racordurile, în vreo două săptămâni putem aprinde aragazele în Burdujeni Sat, în special pe strada Plevnei și Pictor Panaiteanu, unde sunt mai avansate lucrările.
Ei se pot adresa și la Primăria Suceava, să prelucrăm dosarele într-un sistem centralizat. Voi trimite și consilierii mei să meargă în teren la fiecare casă, să luăm un punct de vedere, dar trebuie scos și certificat de urbanism, aviz, autorizație de construire - asta este legislația și este datoria lor să o facă.
Primăria aduce conducta până la poartă, de acolo branșamentul individual trebuie făcut de fiecare în parte”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Apelul făcut către locuitorii din Burdujeni Sat vine în contextul în care conductele de gaz metan se află deja la poartă, pe mai multe străzi, dar nu sunt depuse la Delgaz Grid cereri de racordare la sistemul de furnizare.
“Nu este altă soluție. Primăria nu poate plăti racordurile pe proprietate privată, nu este altă bază legală. Noi putem să-i ajutăm prin a realiza centralizat documentațiile necesare și să le eliberăm cu celeritate documentele necesare”, a adăugat Lungu.
Practic, reticența locuitorilor de acolo în a se racorda la noua rețea de utilități este legată de costurile de racordare, care sunt destul de mari, iar acestea nu se împart la mai mulți proprietari, cum e la blocurile de locuințe, încât efortul financiar se resimte mai puternic.
Lucrările de racordare la rețeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni Sat şi a cartierului Tineretului de pe DN 29, în valoare de 3.711.250,35 de lei fără TVA, demarate de municipalitatea suceveană în 2019, din fonduri proprii, vizează extinderea rețelelor pe 33 de străzi și la un număr total de 1.300 de locuințe, pe o distanță totală de 28,5 km.