Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2020 - Anul XXV, nr. 161 (7466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Un nou drum

Peste 100 de absolvenți ai Colegiului Militar, pregătiți cu pasiune pentru o carieră în armată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de absolvenți ai Colegiului Național Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc visează la o carieră în armata română. Rezultatele de la bacalaureat îi bucură atât pe elevi, cât și pe profesorii lor:

64 de absolvenți din 116 au obținut medii peste 9. Într-un bilanţ al rezultatelor, se distinge media 9,88 a absolventului Ioan-Lucian Neamțu, media 9,86 a absolventei Ioana-Lavinia Sofia și media 9,85 a absolventei Alexandra-Mihaela Birtea. După soluționarea contestaţiilor şi afișarea rezultatelor finale, media pe colegiu este 8,90.

Rezultatele obţinute de absolvenţii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” la examenul de bacalaureat reflectă modul de pregătire din timpul celor patru ani de liceu şi seriozitatea cu care elevii militari câmpulungeni au abordat pregătirea pentru bacalaureat. Nu au fost singuri în acest demers, în sprijinul lor au venit cadrele didactice şi instructorii militari, în cadrul unui program suplimentar de pregătire şi de evaluare periodică. 

„Perioada încercărilor nu s-a terminat pentru absolvenţii promoţiei 2020. Nota cu care absolvenţii Colegiului Naţional Militar <Ştefan cel Mare> au trecut pragul examenului maturităţii lor va constitui media de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior. Rezultatele obținute an de an de elevii militari câmpulungeni, care aspiră la o carieră în Armata Română, situează Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare> în primul eşalon al instituţiilor de învăţământ preuniversitar din România, într-un spaţiu al elitei, al celor care muncesc cu seriozitate pentru obţinerea performanţei”, a spus purtătoarea de cuvânt a colegiului militar, Georgiana Lupu.

 

Șef de promoție, cu gândul la Academia Tehnică Militară din București

Am dorit să aflăm câteva păreri ale absolvenților, promoția 2020, tineri care au trudit 4 ani pe băncile colegiului militar câmpulungean și sunt gata să muncească în continuare pentru a-și atinge visurile. Absolventul Lucian-Ioan Neamțu de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost desemnat şeful promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”, cu media 9,80. Elevul a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,88, obţinând note de 10 la matematică și fizică. Șeful de promoție s-a stabilit după susținerea examenului de bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu.

Lucian este din Târgu Neamț, judeţul Neamț, a fost admis în colegiu cu media 9,62 și a continuat seria reușitelor școlare obținute pe parcursul celor patru ani de studiu. Lucian Neamțu a spus că titlul de „Șef de promoție” reprezintă rezultatul muncii desfășurate pe parcursul anilor de liceu. Această reușită îi dă încredere în viitor și îi demonstrează faptul că nimic în viață nu este imposibil.

„Colegiul militar a fost un pilon important în formarea mea ca viitor ofițer, iar pe această cale le mulțumesc cadrelor militare și profesorilor pentru răbdarea și dedicarea de care au dat dovadă. Pentru mine și colegii mei, clasa a XII-a a fost o adevărată încercare și de aceea țin să îi felicit pe toți absolvenții pentru dăruire și seriozitate. Nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților mei pentru toată susținerea și le promit că voi da mereu totul pentru a le demonstra că sacrificiul lor nu a fost în zadar”, a completat Lucian. Întrebată despre reușita elevului său, diriginta Cătălina Gulii a menționat: „Să vorbesc despre Lucian Neamțu înseamnă să vorbesc despre seriozitate, bun-simț, pregătire intensă și zilnică. Înseamnă să vorbesc despre calități de lider. Aflat în competiție cu colegi de valoare a reușit să fie cel mai bun. Fiecare profesor diriginte își dorește cât mai mulți elevi ca el în colectivul pe care îl îndrumă.”

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa rezultatelor remarcabile obținute de Lucian, care, timp de un an de zile, a avut gradul onorific de elev plutonier adjutant. În cadrul unui colegiu militar, gradul onorific de elev plutonier adjutant reprezintă o mare responsabilitate față de ceilalți elevi, dar și un exemplu demn de a fi urmat. Pasiunea pentru matematică și fizică l-a determinat pe Lucian-Ioan Neamțu, şeful promoției 2020 a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, să își îndrepte pașii spre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București

 

Cu pași rapizi spre Academia Forțelor Aeriene

Absolventa Andra Însurățelu spune că a știut mereu că vrea să facă ceva special, astfel, la vârsta de doar 14 ani, un gând fulgerător i-a trecut prin minte: „Ce ar fi dacă aleg liceul militar?”. „Cine ar fi crezut că o adolescentă atât de schimbătoare ca mine se poate adapta mediului militar? Eu am crezut, iar asta a fost suficient. Adaptarea a presupus reinventarea propriei persoane. Cărarea nu a fost mereu presărată cu zâmbete. Au existat și situații în care dorul de părinți sau nota proastă de la matematică mi-a adus lacrimi în ochi, însă nu aș fi știut cât de frumos e cerul dacă nu ar fi avut nori pe el. Perioada liceului m-a definit și mi-a oferit cel mai de preț cadou, oamenii. Voi păstra mereu vii amintirile din cetatea de la poalele Rarăului. Voi fi recunoscătoare profesorilor și cadrelor militare care au ținut locul familiei, dar și pentru valorile dobândite și caracterul frumos pe care ni l-au conturat. Acum, la finalul clasei a XII-a, aleg să încep o nouă etapă din evoluția personală, îndreptându-mă spre Academia Forțelor Aeriene. Îmi doresc o carieră în aviație, iar anii de liceu mi-au demonstrat că totul ține de motivație și ambiție. Succesul vine atunci când perseverezi”, ne-a spus Andra.

Un alt absolvent de colegiu militar, Dragoș Dimitrie Sandu, este de părere că pregătirea militară i-a pus bazele unei gândiri mature, realiste, i-a dezvoltat spiritul de camaraderie și patriotismul. Regretă că cele mai frumoase 4 luni ale unui absolvent au fost șterse din jurnalul acestei călătorii, dar mai ales regretă faptul că nu a putut simți fericirea și mândria strigătului de ,,Absolvent!”, sub privirile pline de emoție ale părinților și ale colegilor din anii inferiori, din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Optimism

Ca absolventă a promoției 2020, Ioana Moroșanu povestește că și-a format o a doua familie la colegiul militar, și-a creat prietenii eterne și a învățat să nu creadă în imposibil. „Nu pot decât să le mulțumesc profesorilor, cadrelor militare și dragilor mei colegi pentru că mi-au oferit oportunitatea să trăiesc alături de ei cea mai frumoasă perioadă a existenței mele.

Chiar dacă nu este o alegere ușoară, eu mă îndrept încrezătoare spre Academia Tehnică Militară. Sper ca toți colegii mei să ajungă acolo unde și-au propus și să dovedim până la capăt că suntem mereu cei mai buni”, mărturisește Ioana. Regretul Oanei Robu, o altă absolventă de școală militară, este că spre deosebire de generațiile trecute, „nu am avut parte de unele momente pe care le așteptam încă din clasa a IX-a, precum ultimul apel de seară sau ultima defilare în calitate de elevi ștefaniști. Îmi îndrept cu emoție deplină pașii către Institutul Medico-Militar și îmi doresc pentru colegii mei să fie încrezători în propriile forțe și să își îndeplinească visurile”.

 

Cinci plutoane, cinci mesaje emoționante

Mesaje emoționante au fost transmise acum, la final de an, de fiecare dintre cele 5 plutoane ale Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”.

Plutonul 1, format (încă) din 22 de adolescenți, transmite: „Laitmotivul zilelor noastre a fost simțul umorului, care ne-a ghidat pașii cu repeziciune spre deznodământ. Curioși, puternici, vorbăreți și zgomotoși, (majoritar) extrovertiți, sinceri, am căutat mereu să ne păstrăm optimismul și să le amintim tuturor că, mai întâi de toate, suntem adolescenți și că prin zbuciumul nostru traversăm LM-ul, pe care îl vom purta mereu cu noi, în suflet. Le mulțumim tuturor celor care ne-au îndrumat, domnilor profesori și cadrelor militare, pentru că ne-au (acceptat) cârmuit în dezvoltarea noastră. Îi mulțumim domnului profesor diriginte Ciumașu Radu, pentru că ne-a înțeles și ne-a ghidat în <crizele vârstei>”.

Din mesajul transmis de Plutonul 2 reiese că: „Evoluția implică decizii, iar celor mai mici care se grăbesc să ne urmeze, le recomandăm același lucru: fiți asumați, acceptați greșeala și eliberați taina deprinsă! Opriți-vă în loc din goana în care sunteți angrenați încă de la început, priviți în jur și fiți recunoscători celor care veghează asupra voastră, vizându-vă evoluția. Vă amintim că, deși imaginea noastră între granițele colegiului se va disipa ușor în timp, în noi veți găsi mereu susținere la nevoie”.

„Vrem să le mulțumim profesorilor pentru toate eforturile depuse în dezvoltarea noastră, în special doamnei diriginte pentru că ne-a învățat să fim un pluton unit și să ne sprijinim mereu unii pe alții. Limita nu este cerul și nici un vis nu este prea măreț dacă avem susținerea celor din jur și ambiția de a-l atinge. Sperăm să nu ne uitați, pentru că noi, cu siguranță, nu o vom face!”, au spus reprezentanții Plutonului 3, în timp ce absolvenții din Plutonul 4 au dorit să-i asigure pe profesori că ei sunt încă „niște suflete adolescentine pline de emoții, pregătite pentru o nouă etapă din viață. Așa suntem noi, Plutonul 4, după ce timpul a citit cele patru pagini ale cărții intitulate în plan simbolic <Liceul Militar>. Vrem să îi asigurăm pe dascăli că vor rămâne în sufletele noastre și că le vom răsplăti truda prin reușitele noastre”. Ultimul, dar nu cel din urmă, Plutonul 5 a dorit să evidențieze valorile dobândite de elevi în anii de liceu: „Dragi profesori și cadre militare, vă mulțumim că ați depășit granițele relației profesionale și ne-ați devenit familie. Vă mulțumim pentru cunoștințele pe care fără pic de ezitare ni le-ați oferit și pentru că ați avut răbdare. Gândurile noastre bune se vor îndrepta mereu spre acei oameni calzi și empatici care au accentuat creșterea aripilor unor suflete pline de dorința de a reuși. Valorile insuflate precum profesionalismul, unicitatea și onoarea ne-au condus mereu spre reușită.
Inima noastră va tresări la amintirea emoțiilor trăite în cetatea eternă de la poalele Rarăului căreia îi suntem recunoscători pentru maturizarea noastră. Semper fidelis!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de absolvenți ai Colegiului Militar, pregătiți cu pasiune pentru o carieră în armată.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de absolvenți ai Colegiului Militar, pregătiți cu pasiune pentru o carieră în armată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei