Numărul de cazuri noi de Covid-19 confirmate în județul Suceava în ultimele 24 de ore este de 19. Grupul de Comunicare Strategică a informat, ieri, că în județul Suceava erau confirmate în total 3.920 de persoane diagnosticate cu Covid-19.
Autoritățile administrației publice și medicale din județul Suceava sunt îngrijorate de creșterea numărului de pacienți confirmați cu Covid-19 internați în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, ca urmare a ultimelor două focare, de la centrele de îngrijire din Sucevița și Vama. Prefectura Suceava a informat, ieri, că în ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 3 persoane.
În Spitalul de Urgență Suceava erau ieri internați 507 pacienți, dintre 177 pacienți Covid-19 (față de 173, duminică) și 330 pacienti nonCovid. În secția ATI erau internați 9 pacienți. La Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 71 de pacienți Covid și 11 persoane suspecte de infecție cu Covid- 19.Capacitatea maximă pentru pacienți COVID este de 200 de locuri la Suceava și 98 de locuri la Rădăuți.
Ieri, la ora 9.00, în județul Suceava erau în autoizolare la domiciliu 3.998 de persoane și în carantină instituționalizată 5 persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.
Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.251 persoane declarate vindecate.
Monitorizare atentă a centrelor pentru bătrâni
Ieri, la Prefectură a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a stabilit ca pentru evitarea unor situații în care soluționarea operativă a problemelor apărute „este grevată de o serie de factori ce țin de organizare și raportare în dinamică”, să se aplice o serie de măsuri menite „să fluidizeze fluxul informațional- decizional”.
Astfel, s-a stabilit să se efectueze raportarea în dinamică a situațiilor cu potențial de focar, la care sunt în desfășurare anchete epidemiologice / teste, chiar dacă rezultatele nu au fost încă definitivate.
De asemenea, s-a stabilit ca bazele de date să fie astfel organizate încât să existe o monitorizare și analiză permanentă, la nivelul zonei de competență, a incidenței cazurilor confirmate cu SARS- CoV- 2, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.
Totodată, se face monitorizarea permanentă a gradului de ocupare a locurilor din spitalele de linia 1 și 2 destinate pacienților/ suspecților de Covid-19.
În caz de iminentă aglomerare a spitalelor, situația va fi gestionată cu implicarea directorilor medicali ai acestora și cu coordonatorului desemnat pentru gestionarea situației Covid-19 la nivelul Regiunii de Nord Est.
Situațiile în care este probabilă atingerea capacității de internare disponibilă și la care nu s-au găsit soluții la nivel de județ trebuie raportate urgent la nivel regional și central.
Monitorizarea permanentă se aplică și centrelor de îngrijire a persoanelor în vârstă/ cu handicap, atât publice, cât și private.
În țară au fost 246 de cazuri noi
La nivel național, până ieri au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate.
Până ieri, 1.523 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 21-22 iunie a.c., orele 10.00, au fost înregistrate 11 decese (6 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Ilfov, București, Olt, Vrancea și Vâlcea.
Dintre acestea, două decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, un deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și un deces la o persoană de peste 80 de ani.
7 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru un număr de 3 persoane care au decedat nu au fost depistate comorbidități, iar pentru un deces nu au fost raportate comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în țară au fost înregistrate alte 246 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, ieri erau internați 195 de pacienți.
În afara granițelor, cei mai mulți români cu Covid sunt în Italia și Germania
Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 630.374 de teste.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.531 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 817 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de Covid-19 (coronavirus) și până la acest moment, 115 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.