marţi, 26 mai 2020 - Anul XXV, nr. 121 (7426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6557 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un nou val de tragedii

Creștere a numărului de morți în accidente în Suceava, în ciuda carantinei și a limitării deplasărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ridicarea carantinei și a stării de urgență a readus din păcate, brusc, în actualitate accidentele grave care se produc pe șoselele județului. În numai o săptămână, de duminică, 17 mai, și până duminică, 24 mai, în județ s-au înregistrat cinci decese în accidente și mai mulți răniți grav.

Analiza Serviciului Rutier Suceava cu privire la accidentele petrecute de la începutul anului 2020 arată că numărul de decedați în accidente este semnificativ mai mare decât în 2019, în același interval, asta deși a fost o perioadă de o lună și jumătate în care s-a circulat extrem de puțin și au fost și puține accidente. Totuși, statistica a ”recuperat” din păcate mult în ultimele zile. Există totuși și o parte bună, numărul de accidente grave este ceva mai mic decât anul trecut, la fel și numărul de răniți grav. Așadar, accidente mai puține, dar morți mai mulți, un paradox cu care din păcate polițiștii rutieri suceveni s-au cam obișnuit.

În cifre, de la începutul anului pe raza județului Suceava s-au înregistrat 81 de accidente grave, cu cinci mai puține decât în anul precedent. S-au înregistrat în urma acestor accidente 27 de persoane decedate (cu opt mai multe decât în 2019, în același interval) și 67 de răniți grav (-11).

Ultimul accident cu consecințe tragice este cel de duminică seară, de la Panaci. O mașină scăpată de sub control de un tânăr băut și fără permis s-a zdrobit de un stâlp de electricitate, în urma impactului rezultând un mort, trei răniți grav și doi răniți ușor.

Doi dintre morții din ultima săptămână sunt bicicliști, în cazul unei femei fiind posibil ca decesul să fi survenit și din cauza unei probleme medicale.

Nu la fel stau lucrurile și în cazul unui biciclist în vârstă de 66 de ani, din Breaza, accidentat mortal de o mașină după ce a făcut un viraj la stânga, spre un drum secundar, fără a se asigura.

Un alt amănunt important este că doi dintre cei implicați în accidentele mortale recente circulau fără permis ori cu permisul suspendat. Este vorba de tânărul care a provocat accidentul mortal de la Panaci și de șoferul autocisternei cu lapte răsturnate la Poiana Stampei, duminică, 17 mai, accident în care conducătorul auto, care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, a decedat.

Pentru polițiștii rutieri este destul de evident așadar că este nevoie de o revenire în forță la acțiuni de control trafic, cu toate radarele din dotare. Pe de altă parte, doar două dintre accidentele mortale recente s-au produs pe drumuri naționale circulate, accidentul de la Panaci de exemplu având loc pe un drum comunal foarte puțin circulat, pe care este aproape imposibil de vorbit de prevenire prin acțiuni de control.

Urmează lunile de vară în care de regulă numărul de accidente grave crește în județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere a numărului de morți în accidente în Suceava, în ciuda carantinei și a limitării deplasărilor.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creștere a numărului de morți în accidente în Suceava, în ciuda carantinei și a limitării deplasărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei