Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2020 - Anul XXV, nr. 120 (7425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Puterea gândului în viața noastră

Gândurile noastre sunt active și generează efecte, chiar dacă noi considerăm că ele nu au o realitate concretă, acestea constituie semințele pe care le plantăm. Subconștientul nu este interesat dacă gândurile noastre sunt bune sau rele, ci pur și simplu reacționează în conformitate cu natura lor. El nu ne va contrazice niciodată, ci va accepta mereu ceea ce afirmăm în mod conștient și va transforma realitatea în funcție de gânduri. Este într-adevăr dificil să ne controlăm gândirea, dar nu imposibil; progresiv, muncind noi înșine, vom emite din ce în ce mai multe gânduri pozitive. Să nu uităm că răul este absența binelui. În măsura în care vom aduce din ce în ce mai mult bine în viața noastră, răul va dispărea, iar la un moment dat vom sesiza că am ajuns să gândim permanent pozitiv. Prin urmare trebuie să fim deciși să alegem viața, sănătatea, armonia și iubirea. Renunțând la vechile tipare negative înrădăcinate în subconștient vom câștiga și menține o viață sănătoasă și împlinită. Următorul proverb ilustrează foarte bine cum pornind de la un gând ne conturăm un destin: „Semeni un gând – culegi o acțiune, semeni o acțiune – culegi un obicei, semeni un obicei – culegi un caracter, semeni un caracter – culegi un destin.”

Fiecare gând pe care îl emitem influențează starea noastră de bine, mediul înconjurător și persoanele din viața noastră. Nimeni nu rămâne neafectat de gândurile sale. Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă că este necesar să fie stăpân pe propriile gândurile și să își asume responsabilitatea lor. Emitem gânduri negative – atragem dezechilibre energetice, mintale și emoționale și, deci, boala; emitem gânduri pozitive – intrăm într-o stare de armonie, de echilibru și de sănătate. Trebuie să învățăm să deținem controlul complet asupra mecanismului nostru de gândire, supraveghindu-l în permanență. Puterea gândului ne poate ajuta în vindecarea bolilor și astfel putem deveni fericiți din nou, plini de viață și forță.

Cel mai mare medic a fost, este și va fi Dumnezeu și cea mai sigură și rapidă cale de vindecare constă în a ne deschide ființa total spre El prin credință, iertare și iubire. Schimbându-ne radical modul de a gândi, ne vom influența benefic întreaga viață. Fiecare gând, cuvânt sau emoție provoacă o vibrație în fiecare celulă a corpului și lasă acolo o amprentă profundă. Trebuie să învățăm să înlocuim gândurile negative cu cele benefice, pozitive. De exemplu: gândul că suntem persoane puternice, cu o mare voință de a ne transforma și a depăși orice dificultate, ne va servi imediat drept antidot contra urmărilor negative ale gândurilor de neputință și frică.

Gândurile noastre creează mediul înconjurător și lumea în care trăim. Dacă vom înțelege că doar gândirea pozitivă stă la baza unor evenimente benefice, viața noastră va lua un alt curs, pe care noi înșine l-am ales. Până la urmă la fel cu toate evenimentele de viață este vorba de o alegere, o opțiune. Liberul nostru arbitru, libertatea noastră de a alege, stă la baza stărilor noastre interioare, asupra evenimentelor pe care le trăim și a viitorului nostru. O alegere bună și o gândire corectă va determina o viață minunată și un viitor luminos pentru noi și generațiile ce vor urma.

Ce trebuie să facem: 1. Să „hrănim” doar gândurile pozitive. Deținem controlul total asupra unui singur lucru în această lume – gândurile noastre. Putem să hotărâm ce urmează să gândim în orice situație. 2. Eliminarea emoțiilor negative. Ele există pentru că noi le dăm viață și le menținem „vii”. Le hrănim pentru că ne gândim și vorbim continuu despre lucruri care ne fac furioși sau nefericiți. Din fericire putem schimba această situație focalizându-ne asupra emoțiilor pozitive. Filozoful rus Peter Ouspensky susține că există patru cauze principale ale emoțiilor negative: a) justificarea – scuza sau motivul pe care îl creăm pentru mânia sau nefericirea noastră. Nu avem nicio scuză pentru modul plin de furie în care reacționăm indiferent ce fac ceilalți. b) identificarea – modul personal și foarte atașat de a interacționa cu evenimentele vieții. Soluția este detașarea. c) atașament față de opiniile celorlalți. Soluția este o stare de detașare și înțelegere a faptului că oamenii în proporție de 99% sunt atât de identificați cu propria viață încât nu mai au timp să se gândească la altcineva. d) blamarea – a găsi un vinovat sau mai mulți pentru starea noastră de furie, supărare și nefericire. Nimeni, în afară de noi, nu este de vină în legătură cu ceea ce se produce în viața noastră. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea față de ceea ce gândim, simțim și vorbim.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puterea gândului în viața noastră.
 Vizualizări articol: 2650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 99 voturi
Puterea gândului în viața noastră4.8599

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei