Asociația ”Rădăuțiul Civic” a lansat o aplicație denumită ,,Produse locale Rădăuți”, realizată gratuit pentru comunitatea locală, prima aplicație mobilă din Bucovina ce reunește restaurante, cafenele și producători locali.
Ideea acestei aplicații s-a născut în urma dezvoltării, tot de către asociație, a platformei online https://restaurante.radautiulcivic.ro/, creată la începutul pandemiei de coronavirus, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor locali din industria de restaurante, cafenele și din industria alimentară, direct afectați de această criză.
În cadrul acestei platforme, pornită de la o idee a voluntarilor asociației, se pot regăsi meniurile restaurantelor ce au funcționat în ultima perioadă, cât și detalii despre alți producători locali, menționeazăLuca Ciubotaru, președinte al Asociației „Rădăuțiul Civic”.
Potrivit acestuia, aplicația se dorește a fi extensia firească a site-ului realizat tot de voluntari, cu câteva săptămâni în urmă, și reunește, sub un nume sugestiv, producătorii locali de alimente, cât și antreprenorii care dețin restaurante, cofetării și cafenele din Rădăuți, dar și din zonă. În cadrul aplicației se caută furnizorul dorit, se poate consulta meniul, apoi acesta poate fi contactat direct, fiind prezentate datele de contact ale tuturor celor înscriși până acum.
Aplicație dezvoltată de voluntari
Aplicația „Produse Locale Rădăuți” este disponibilă, deocamdată, doar pe sistemele tip Android, pe Google Play, aici: https://bit.ly/ProduseLocaleRadauti, iar în perioada următoare va fi disponibilă și în versiunea IOS, pentru iPhone.
„Colegii noștri care s-au ocupat de crearea acestei aplicații au muncit mult în ultima perioadă pentru a grăbi lansarea ei și, cu această ocazie, le mulțumesc voluntarilor noștri: Luis Scripcaru și Ciprian Dicu, dezvoltatorii aplicației, precum și colegelor noastre Dana Tiron și Viviana Huțuleac, care ne-au ajutat cu aspecte ce țin de comunicare și de grafică. Suntem dispuși să oferim codul sursă în mod gratuit tuturor organizațiilor care doresc să dezvolte o astfel de aplicație în comunitatea lor. Considerăm că poate fi de mare ajutor în această perioadă și încercăm în acest fel să venim în sprijinul economiei locale și să încurajăm abordarea unui comportament responsabil în perioada următoare, cu respectarea noilor recomandări care au fost comunicatede către autorități. Producătorii locali care doresc să fie incluși în cadrul aplicației trebuie doar să ne contacteze, scriindu-ne la adresa contact@radautiulcivic.ro. Aplicația este gratuită și îi rugăm pe viitorii utilizatori să nu ezite a ne trimite sugestii pentru îmbunătățirea ei”, a declarat Paul Coman, un rădăuțean care locuiește acum în Statele Unite ale Americii și care și-a dedicat timpul și energia sa pentru a coordona acest proiect, din partea Asociației „Rădăuțiul Civic”.
Sugestii pot fi trimise pe radautiulcivic@gmail.com.