Chiar dacă în acest an nu a fost posibilă organizarea unei ceremonii dedicate aniversării Zilei Veteranilor de Război, ei nu au fost uitați de către autorități și de către cei care le poartă veșnică recunoștință.
Istoria poartă în memoria sa momentul emiterii la data de 29 aprilie 1902, de către Regele Carol I, a Înaltului Decret Regal în care se prevedea: ”Pentru ca fiecărui ostaș veteran să i se asigure liniștea și ocupațiunea pentru restul de viață, i se vor pune la dispoziție cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generațiile viitoare. (...) Se instituie onorantul titlu de VETERAN DE RĂZBOI.”
Colonelul în retragere Neculai Niga, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala Județeană ”Mușatinii”, spunea cândva că: ”Instituirea unei zile din calendar cu caracter ostășesc este o dreaptă și binecuvântată recunoaștere, precum și un strălucit omagiu adus acelor aflați la vârsta senectuții, care în tinerețe au mărturisit cu hotărâre voința lor de apărători ai țării și că nimic nu poate fi precupețit, nici chiar suprema jertfă. Regulile lăsate de Dumnezeu pe pământ aduc în mijlocul nostru, de la an la an, din ce în ce mai puțini dintre acești oameni ai căror viață s-a contopit în tinerețile lor prin lupta neînfricată, cu dragostea pentru români.”
Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a transmis cu această ocazie următorul mesaj: ”Sacrificiul lor nu a fost în zadar! Nu am uitat și nu vom uita niciodată faptele de onoare, curaj și loialitate față de țară ale veteranilor de război.Recunoștința noastră și respectul față de ei le vom păstra mereu în minte și suflet, iar astăzi le mulțumim pentru că ne-au făurit istoria prin faptele lor și ne-au învățat că datoria față de țară trebuie să rămână legământul suprem, până dincolo de moarte. Respect etern veteranilor noștri!”