Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2020 - Anul XXV, nr. 99 (7404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Merg în prima linie

19 asistenți medicali, un brancardier și o infirmieră, voluntari ai Institutului Bucovina, s-au angajat la Spitalul Județean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au făcut sute de ore de voluntariat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, iar acum merg în linia întâi, ca angajați ai spitalului, cel mai afectat din țară din cauza infecțiilor cu COVID-19, pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

Este vorba de 21 de volunari ai Organizației Institutul Bucovina, 19 asistenți medicali, un brancardier și o infirmieră, care cu mult curaj au ales să meargă în prima linie și să ajute personalul medical deja existent, dar insuficient din spitalul sucevean.

În urma anunțului de angajare de pe 26 aprilie 2020, făcut de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, 34 de voluntari ai Institutului Bucovinaau fost sprijiniți de organizație în realizarea dosarului de angajare, prin eliberarea de adeverințe de voluntariat privind activitățile desfășurate,  obținerea avizelor necesare și transmiterea online a documentelor. Din cele 34 de persoane care au depus documentele, 21 au fost declarate admise. Dintre acestea, 19 vor ocupa funcția de asistent medical generalist, una va fi brancardier și una infirmier.

 

Implicarea nu ține cont de riscuri, ci de dedicație

Pentru munca imensă pe care o desfășoară, președintele Institutului Bucovina, Vasile Petru Gafiuc, împreună cu echipa sa, îi felicită pe voluntarii din linia întâi care desfășoară activități în laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean Suceava, pentru testarea și diagnosticarea  COVID-19.  „Pavel Alexandra Aurelia, Luca Liliana și Lobiuc Andrei au demonstrat prin activitatea lor că implicarea nu ține cont de riscuri, ci de dedicație. Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina desfășoară încă din anul 2016 un parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Suceava, prin care asistenții medicali, absolvenți ai școlilor postliceale sanitare, au oportunitatea de a desfășura stagii de voluntariat prin care își dezvoltă abilitățile necesare la locul de muncă și dobândeasc experiența necesară pentru participarea la concursurile de angajare”, ne-a spus Vasile Gafiuc.

Din anul 2016, peste 400 de asistenți medicali s-au înscris ca voluntari în cadrul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, oferind sprijin serviciilor medicale la nivel județean. Dintre aceștia, peste 100 de persoane sunt în prezent angajați ai Spitalului Județean Suceava.

Din ianuarie 2020 și până în prezent, s-au înscris ca voluntari ai Organizației Institutul Bucovina 80 de asistenți medicali calificați, care au desfășurat activități în cadrul Spitalului Județean.

 

Asistenți medicali, în sprijinul centrelor de reabilitare de la Sasca Mică și Costâna

În colaborare cu Instituția Prefectului Județului Suceava și Consiliul Județean Suceava, Organizația Institutul Bucovina a lasat și programul de voluntariat prin care cadrele medicale pot să se implice ca voluntari și în cadrul Centrelor de Recuperare și Reabilitare de la Sasca Mică și Costâna.  Înscrierea se poate realiza prin accesarea următorului link: http://impreunapentrusuceava.cjsuceava.ro/voluntar-centre-de-asistenta-sociala/

„Având în vedere situația dificilă cu care se confruntă aceste centre rezidențiale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a lansat un anunț angajare pe 27 aprilie, în special pentru asistenți medicali. Institutul Bucovina a spijinit și în acest caz depunerea a 10 dosare de candidatură. Avem încredere că lucrurile vor reveni la normal prin muncă, implicarea voluntară și sacrificiile pe care le depunem cu toții în această perioadă, în plină pandemie”, a mai completat Vasile Gafiuc. Pentru mai multe informații legate de activitățile desfășurate de către Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, puteți să-i contactați prin e-mail: bucovinainstitute.office@gmail.com sau la numărul de telefon 0230 524 128.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 asistenți medicali, un brancardier și o infirmieră, voluntari ai Institutului Bucovina, s-au angajat la Spitalul Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 1843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
19 asistenți medicali, un brancardier și o infirmieră, voluntari ai Institutului Bucovina, s-au angajat la Spitalul Județean Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei