UATMunicipiulVatraDorneiimplementeazăproiectulEXTINDERE, MODERNIZARE ȘI DOTARE CU ECHIPAMENTE ȘI APARATURĂ MEDICALĂ A AMBULATORIULUI SPITALULUI MUNICIPAL VATRA DORNEI. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesiblității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate Operațiunea A – Ambulatorii.AutoritateadeManagementaProgramuluiOperaționalRegional2014-2020esteMinisterulDezvoltăriiRegionale,AdministrațieiPubliceșiFondurilorEuropene,iarOrganismulIntermediarresponsabilcuimplementareaacestuiprogramînRegiuneadeDezvoltareNord-Est esteAgenția pentruDezvoltareRegională Nord-Est.
Contractuldefinanțarenerambursabilănr.5220afostsemnatîndatade06.04.2020.
PerioadadeimplementareaProiectuluiestede 49luni, respectiv între data 25.05.2018 și data 31.05.2022
Valoarea totală aproiectului este de11.977.500,66 lei din care:
Valoarea eligibilă nerambursabilă dinFEDR- 7.849.569,44 Lei (85%)
Valoarea eligibilă nerambursabilă dinBugetul Național –2.995.827,77 Lei (13%)
Cofinanțarea eligibilăaBeneficiarului –213.987,7 Lei (2%)
Valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă cheltuielilorneeligibile –1.278.115,75Lei
Obiectivul general al proiectului urmărește dezvoltarea unui complex de servicii de sănătate de natură a determina creșterea calității și accesibilității acestora, în primul rând printr-o diagnosticare corectă și imediată a persoanelor cu probleme medicale aparținând comunității din Bazinul Dornelor, o zonă izolată aflată la distanță mare de municipiile reședință de județ.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
Realizarea infrastructurii clădirii în care va funcționa ambulatoriul. Extinderea ambulatoriului presupune extinderea în plan a clădirii spitalului cu un corp nou D+P+2E ce se va alipi de fațada posterioară a clădirii și realizarea legăturii între clădirea existentă la nivelului parterului, etajului 1 și etajului 2, pentru a fi asigurata legătura structurală și mai ales funcțională între spital și ambulatoriul amplasat în clădirea nouă.
Realizarea a 17 cabinete ambulatorii. Dotarea tuturor cabinetelor și spațiilor funcționale cu echipamentele necesare. Dotarea cu echipamentele necesare funcționării activităților de stabilire a diagnosticului și a tratamentului ambulatoriu va fi asigurată pentru fiecare cabinet ambulatoriu în parte, în conformitate cu legislația în vigoare.