marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DGASPC Suceava

Rețea de sprijin, consiliere și suport emoțional pentru personalul din centrele rezidențiale și pentru asistenții maternali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul pandemiei cu COVID-19, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava s-a format o rețea de sprijin, consiliere și suport emoțional, din care fac parte psihologi, care vine în ajutorul personalului din centrele rezidențiale, asistenților maternali și familiilor de plasament, cât și al persoanelor care trec prin traume provocate de COVID-19. Cei care sună pe telefonul DGASPC Suceava (0230/520172 | 0330401067) sau scriu pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/ProtectiaCopiluluiSuceava) pot solicita sprijinul unui psiholog disponibil.

Psihologii din centrele rezidențiale sunt primii care consiliază persoanele internate, dar și personalul care lucrează cu persoanele cu dizabilități. Rețeaua nou formată, din care fac parte 7 psihologi, vine ca o completare la ceea ce au început specialiștii din centrele de recuperare. Cei mai mulți angajați din centre poartă frica de a nu duce infecția cu COVID-19 în familie, în cazul în care au această boală, mai ales atunci când sunt asimptomatici. O altă frică a angajaților a fost aceea că nu cunoșteau foarte bine care sunt măsurile care trebuie luate pentru a se apăra de această boală și nici nu aveau, la început, materiale de protecție corespunzătoare. Starea de anxietate, frica de necunoscut, frica de o boală despre care încă nu se știu foarte multe și la care nu există un tratament sigur sunt printre cele mai dese situații semnalate de oamenii care apelează în această perioadă la psihologii Direcției.

În structura DGASPC Suceava, la nivelul întregului județ, sunt 41 de locații de tip rezidențial și familial pentru copii (centre, case de tip familial, apartamente de tip familial sau social), coordonate de 9 șefi de serviciu, și 12 locații pentru adulți cu dizabilități, coordonate de 8 șefi de serviciu. Conducerea direcției, de la începutul stării de urgență, ține legătura zilnic cu toți șefii de serviciu, raportările privind starea de sănătate a beneficiarilor și a angajaților făcându-se de două ori pe zi, dimineața și seara, sau ori de câte ori apare vreo situație neprevăzută, situația fiind centralizată zilnic și transmisă forurilor superioare.

 

Coordonator pentru Centrul de la Costâna, pe perioada pandemiei

În cadrul ultimei ședințe operative din 27 aprilie 2020, la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului și conducerea Consiliului Județean Suceava, s-au analizat, în principal, modul și procedura de angajare de personal de specialitate, fără concurs, conform legislației specifice stării de urgență, pentru a asigura necesarul de personal în cadrul celor două centre, CRRN Sasca Mică și CRRN Costâna. „A fost numit un coordonator și la nivelul CRRN Costâna, Florin Tărnăuceanu, la fel ca și în cazul CRRN Sasca Mică, care are  rolul de a monitoriza activitatea angajaților, de a comunica cu personalul din tură pentru a identifica din timp problemele și nevoile care apar, întărind astfel rolul conducerii în teritoriu, fiecare coordonator ținând permanent legătura cu conducerea în vederea semnalării eventualelor probleme și rezolvarea acestora în cel mai scurt timp”, a transmis purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

 

Solicitări și sesizări pe e-mail, prin telefon și prin poștă

În ceea ce privește stocul de echipamente și materiale de protecție, igienă și dezinfecție, acesta este asigurat pe o perioadă destul de îndelungată, spune Nicoleta Daneliuc, „însă apreciem deschiderea ONG-urilor și persoanelor fizice care s-au arătat dispuse să ne sprijine pe viitor”.

În același timp, activitatea DGASPC Suceava se desfășoară normal, în regim online, în special, deoarece în acest timp continuă să fie copii în situație de risc, victime ale violenței, mame cu nou-născuți care au nevoie de ocrotire, dosare de handicap trimise online și prin poștă care trebuie instrumentate, evaluări prin telefon ale copiilor și persoanelor cu dizabilități etc. „Primim solicitări și sesizări pe e-mail, prin telefon și prin poștă și încercăm să venim în sprijinul fiecărei persoane care are nevoie de ajutor, consiliere sau îndrumare”, a completat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețea de sprijin, consiliere și suport emoțional pentru personalul din centrele rezidențiale și pentru asistenții maternali.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rețea de sprijin, consiliere și suport emoțional pentru personalul din centrele rezidențiale și pentru asistenții maternali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei