Pandemia de coronavirus, restricțiile de trafic și carantina din jurul municipiului Suceava au stăvilit marea problema a județului din ultimii ani, accidentele grave și mai ales numărul de morți de pe șosele.
După ce în mai puțin de trei luni de zile pe raza județului Suceava se înregistraseră 21 de persoane decedate, ultimul accident mortal fiind pe 19 martie, în ultima lună de zile nu a mai avut loc nici un accident mortal și au avut loc în general foarte puțin accidente cu implicarea autovehiculelor.
Faptul că nu au mai avut loc accidente aproape deloc este totuși surprinzător, spun polițiștii, având în vedere că pe șoșelele evident mai goale se circulă în general cu viteze mai mari, iar inconștienți care circulă băuți sau fără permise de conducere au mai fost prinși pe șosele, aproape zilnic.
Din păcate, acum două zile s-a produs un accident mortal, însă unul petrecut în condiții speciale. Un copil în vârstă de 7 ani, care se deplasa pe o bicicletă pe o uliță din Forăști, s-a dezechilibrat și a căzut. Ghinionul teribil a făcut ca în cădere copilul să se lovească extrem de violent în zona abdomenului (probabil de ghidon). El a suferit o hemoragie internă abdominală, care în scurt timp a dus la deces.
În ultimii ani, județul Suceava s-a aflat permanent pe primul loc la număr de persoane decedate în accidente rutiere.
Anul trecut, în accidentele din județul Suceava au murit 83 de oameni. Chiar dacă față de anii anteriori numărul de decese a scăzut, Suceava a rămas pe locul I la număr de morți în accidente în România.
O analiză a ultimilor zece ani arată că judeţul Suceava a avut foarte multe accidente cu consecinţe tragice. Anii de vârf au fost 2009 – 108 decedaţi, dar şi 2016 şi 2017, cu 105, respectiv 104 persoane moarte în accidente rutiere.
Cel mai „liniştit” an a fost 2012, cu 73 de persoane decedate în accidente rutiere. Tot o cifră foarte mare.
Într-un judeţ mare ca Iaşi nu s-au înregistrat mai mult de 61, respectiv 66 de morţi în ultimii doi ani.