Numeroasele acuzații aduse în spațiul public, în ultima lună, la adresa conducerii Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, inclusiv invocarea unor conexiuni politice cu managementul unității medicale, l-au determinat pe deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu să vină cu câteva clarificări.
„Unii au memoria scurtă și de aceea e bine să facem un scurt istoric, cum a evoluat numirea managerilor și a directorilor medicali la Spitalul Județean Suceava și practic de când putem vorbi de o relație directă între Consiliul Județean Suceava și Spitalul <Sfântul Ioan cel Nou>”, și-a motivat deputatul demersul.
Bogdan Gheorghiu a amintit că Spitalul Județean Suceava a trecut în anul 2010 în subordinea Consiliului Județean Suceava, după ce, până atunci, a fost în subordinea Ministerului Sănătății. Vasile Rîmbu a fost numit manager în noiembrie 2008, la propunerea prefectului de Suceava, de atunci, și prin ordin al ministrului Sănătății.
Doi ani mai târziu, în 2010, Consiliul Județean Suceava, condus, într-adevăr, pe atunci de Gheorghe Flutur, a preluat Spitalul Județean în subordine, cu Vasile Rîmbu manager.
La alegerile din anul 2012, PNL a pierdut conducerea administrației județene, iar la conducerea Consiliului Județean Suceava a venit PSD, cu președintele filialei județene a PSD de atunci, Cătălin Nechifor.
„PSD și președintele filialei PSD Suceava din perioada 2012-2016, domnul Cătălin Nechifor, au considerat că domnul Rîmbu este un manager performant și l-au menținut în funcție. I-au oferit sprijin financiar și logistic, cum era și normal, din punctul meu de vedere, pentru a continua dezvoltarea spitalului. Singura schimbare făcută de PSD a fost cea a directorului medical”, a arătat Gheorghiu. Cât Consiliul Județean a fost condus de PNL, director medical al spitalului a fost dr. Doina Ganea-Motan, după preluarea conducerii administrației județene de către PSD, director medical a fost dr. Tiberius Brădățan.
„Dacă vorbim de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului la Spitalul Județean Suceava, putem vorbi de același manager din 2008 până astăzi, care a făcut echipă o perioadă cu doamna doctor Motan și o altă perioadă cu domnul doctor Brădățan”, a subliniat parlamentarul sucevean.
În opinia sa, toată avalanșa de așa-zise dezvăluiri din spațiul public nu este altceva decât „demagogie, ipocrizie, chiar iresponsabilitate” și a făcut apel la solidaritate pentru ca perioada de pandemie să fie trecută cu bine.
„Avem în rândul nostru personaje iresponsabile, care aruncă cu noroi”
„Nu știu dacă domnul Ciolacu, atunci când a spus că ceea ce s-a întâmplat la Suceava este rezultatul unei politici a unor baroni locali, s-a referit la președintele PSD de la conducerea CJ din perioada 2012-2016 sau s-a referit mai degrabă la președintele PNL, dar este clar că atunci când a pus astfel problema s-a referit la toate conducerile care s-au perindat”, a afirmat Bogdan Gheorghiu.
„Vedem cum politicieni care se supărau foc dacă nu erau invitați la fiecare inaugurare a unei realizări de la Spitalul Județean astăzi se leapădă de orice legătură cu acesta. Este multă ipocrizie (...). Există o anchetă epidemiologică și una a Parchetului, până la urmă organele abilitate își vor spune punctul de vedere, care va fi cel oficial și cel mai avizat. În rest, sunt declarații politicianiste, iresponsabile. Avem în rândul nostru personaje iresponsabile, care aruncă cu noroi, aruncă cu venin doar din dorința de a-și crea vizibilitate pentru că, după ce au sărit dintr-o barcă în alta și și-au pierdut orice credibilitate, acum se agață de această situație gravă și fără precedent în care se află Suceava. Asta arată nu numai iresponsabilitate, ci și egoism și o cruntă nepăsare față de semeni”, a mai declarat deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu.