Consiliul Județean Suceava a aprobat luni fonduri suplimentare pentru Spitalul Județean Suceava, precum și pentru Spitalul Municipal din Rădăuți. Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a declarat că într-o ședință a deliberativului județean, convocată luni în regim de urgență, pentru alocarea fondurilor necesare către cele două unități spitalicești, pentru Spitalul Județean din Suceava au fost alocate fonduri pentru un aparat de testare, un aparat de ventilație și două autoclave.
El a spus că în contextul pandemiei de Covid-19, Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a solicitat alocarea sumei de 280.297 de lei pentru achiziționarea unui analizator chemiluminiscență maglumi 800, un aparat de ventilație pentru urgență staționar și două atoclave de 23 de litri, clasa B. În același timp, Viorel Seredenciuc a precizat că și Spitalul Municipal Rădăuți a transmis administrației județene situația grea în care se află, având în vedere modificarea fluxului de pacienți non-Covid-19 din întreg județul, solicitând alocarea sumei de un milion de lei pentru depășirea acestei situații.
Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în ședința de luni au fost alocate toate sumele menționate anterior, solicitate de cele două unități spitalicești.
Viorel Seredenciuc a mai adăugat că administrația județeană alocă și fondurile necesare pentru cheltuielile legate de cazarea medicilor delegați la Spitalul Județean Suceava din alte județe pentru asigurarea continuității actului medical pe perioada carantinării medicilor suceveni. El a amintit că recent Consiliul Județean Suceava a alocat Spitalului Județean de Urgență, prin Hotărârea nr. 46 din 23 martie 2020, suma de șapte milioane lei pentru achiziționarea a 44 aparate de ventilație care vor fi folosite în secțiile de Boli infecțioase și Pneumologie pentru tratamentul cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Viorel Seredenciuc a mai spus că pentru creșterea capacității de testare la nivelul județului Suceava, încă din data de 19 martie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Sănătății un aparat de testare pentru Spitalul Județean și aprobarea pentru instruirea a patru persoane, doi medici și două asistente, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.