Intenția Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Județean de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava într-un spital COVID-19, adică unul care să trateze exclusiv pacienții infectați cu acest nou coronavirus, a stârnit nemulțumirea multor suceveni, care se tem că în aceste condiții, problemele lor de sănătate, de altă natură, nu vor putea fi tratate la timp, din cauza distanței și nu numai.
“Ca urmare a aflării veștii, de către suceveni, că Spitalul Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava va fi transformat în spital ce va servi exclusiv pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, iar bolnavii din Suceava vor fi transferați la spitale din Rădăuți, Botoșani, Pașcani sau Iași, la distanțe cuprinse între 40-150 km, am fost contactat de foarte mulți dintre voi, cetățenii municipiului Suceava, care NU SUNTEȚI DE ACORD cu acest lucru.
Cerem Ministerului Sănătății să reanalizeze această variantă și să găsească o alternativă, cum ar fi un spital mai mic, într-un alt oraș din județ, așa cum s-a procedat în toată țara.
Îngrijorarea sucevenilor este justificată în special de împrejurarea că numărul îmbolnăvirilor în municipiul Suceava va crește foarte mult și orașul poate să ajungă în situația de a fi închis complet, lucru inacceptabil, ținând cont de faptul că suntem municipiul reședință de județ!”, a transmis marți primarul Sucevei, Ion Lungu, aflat încă în izolare în biroul său din Primărie, de unde își desfășoară activitatea, deoarece se numără printre contactele directe ale unei funcționare depistate recent ca fiind infectată cu coronavirus.