Toate spitalele din județ trebuie să constituie „comandamente de criză”, la solicitarea prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan. Prefectul a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că rolul acestora este de a întocmi „planul de management pentru pregătirea spitalului în vederea adaptării la un posibil aflux mărit de persoane infectate cu coronavirusul CoVid- 19; activarea acestui comandament se va realiza prin dispoziția managerului unității sanitare”.
La Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din comandament fac parte managerul spitalului, directorul medical și șefii secțiilor principale.
În cadrul unei ședințe operative care a avut loc ieri, la care au participat prefectul Moldovan, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și managerul Spitalului de Urgență, Vasile Rîmbu, s-au analizat și stocurile de echipamente de protecție existente la nivelul unității medicale. „Managerul spitalului județean a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru ca stocurile de materiale să fie suficiente și în concordanță cu posibilele scenarii, la acest moment fiind practicată o utilizare judicioasă a acestora”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.
În aceeași ședință s-a discutat despre operaționalizarea aparatului de testare Real Time PCR, care va fi instalat în perioada următoare la spital.
Laboratorul de diagnostic COVID -2019 va fi deservit de două echipe a câte două cadre medicale din cadrul Spitalului de Urgență Suceava, pentru care s-au efectuat deja demersuri în vederea instruirii lor la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.
„Pregătirea celor două echipe, în paralel cu demersurile efectuate pentru livrarea echipamentului de testare, va diminua la maxim timpul de așteptare pentru punerea în funcțiune a laboratorului, având în vedere că acestea vor fi instruite la momentul primirii echipamentului și instalării în spațiul de 1000 mp special amenajat”, a mai spus prefectul de Suceava.