Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2020 - Anul XXV, nr. 59 (7364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Cum se manifestă în corp emoțiile negative și traumele

Ne naștem cu o cantitate limitată de energie. Jumătate din energia noastră este pusă deoparte ca energie cotidiană; rinichii stochează 25% din energia necesară vieții, iar restul de 25% este stocată în organele sexuale. Când suntem împovărați de emoții, experiențe și traume, organele noastre interne se dezechilibrează și slăbesc. Aceste emoții manifestate repetitiv ajung să dezvolte dependențe emoționale și comportamentale toxice. Corpul reacționează la acestea ca la o otravă și emite un fel de cod galben de alertă care activează glandele suprarenale. Această alertă induce în eroare corpul care dezvoltă o reacție de tip „luptă sau fugi”, apoi glandele suprarenale transmit rinichilor mesajul să producă mai multă energie. Pe moment ne simțim bine, însă, după ce această senzație de energizare dispare, apare epuizarea. Dacă nu știm cum să ne recăpătăm energia într-un mod sănătos sau dacă aceste tipare distructive s-au înrădăcinat prea adânc, vom reveni la ceea ce dă această dependență și acest ciclu ne secătuiește tot mai mult.

Energia sexuală este prima care se epuizează, apoi, după ce organele sexuale sunt lipsite de energie, este utilizată cea din rinichi. Când rinichii sunt epuizați la rândul lor, această energie va fi drenată din creier și atunci ne va fi mai greu să gândim limpede, ceea ce crește probabilitatea să facem alegeri nesănătoase. Dacă în rinichi nu mai este energie, celelalte organe sunt atrase într-un ciclu distructiv până când toate se dezechilibrează și se umplu de toxine. În această etapă apar și se manifestă toate emoțiile și stările negative produse de fiecare organ: din inimă graba, nerăbdarea, ura și cruzimea; din splină gândirea negativă, gândirea în exces și îngrijorarea; din plămâni necazul, tristețea, supărarea și depresia; din rinichi frica, anxietatea, fobiile și traumele; din ficat furia, frustrarea, gelozia, invidia și rușinea.

Când avem un declic din cauza unei persoane, a unui loc sau a unei situații care ne amintește de starea legată de o anumită emoție nerezolvată, retrăim aceste emoții, care la rândul lor declanșează din nou codul galben de alertă. Acest proces poate să ne ducă la un declin rapid și să ne împiedice să găsim energia necesară pentru a face schimbări sănătoase numai prin puterea voinței. De asemenea, povara energiei toxice tinde să creeze o reacție automată în care personalitatea se scindează pentru a ne proteja de sentimentele și amintirile nedorite. Experiențele copleșitoare se mențin doar într-o parte a identității, iar restul psihicului rămâne intact. Totuși, scindările blochează comunicarea între diferitele aspecte ale personalității și din această cauză comunicăm în moduri derutante și frustrante și suportăm consecințe pe care de cele mai multe ori nu le înțelegem. În cele din urmă, acțiunile repetitive, gândurile obsesive și impulsurile interioare, dacă sunt alimentate continuu, creează trasee energetice care devin din ce în ce mai dense și mai puternice până când corpul le acceptă ca pe o nouă parte a sa. Astfel în matricea noastră apare un fel de nou „tatuaj” energetic, ce are o altă ordine de zi bazată pe ceea ce îi dictează energia toxică a fiecăruia dintre organele interne dezechilibrate.

Atunci când declanșăm o terapie, trebuie să ținem cont de faptul că sistemul nostru de procesare emoțională controlat de organele interne este dezechilibrat și plin de toxine și nu ne putem vindeca și dezvolta din punct de vedere emoțional până când sistemul nu își recapătă sănătatea. În încercarea de a izola zonele pe care trebuie să le vindecăm sau să le îngrijim și de a face procesul de vindecare mai simplu și mai precis, unii profesioniști separă mintea, trupul și spiritul pentru a se ocupa de fiecare individual. Totuși, aceste părți se influențează reciproc și se află într-o interacțiune permanentă. O abordare ce nu ține cont de această interacțiune cauzează efecte secundare distructive și neanticipate în zonele conexe.

O terapie eficientă presupune abordarea simultană a pacientului din punct de vedere fizic, emoțional, mintal și spiritual, altfel procesul de vindecare fie nu se declanșează, fie rezultatele sunt mici și temporare, iar emoțiile toxice, afecțiunile somatice, traumele tind să reapară și chiar să susțină apariția altor afecțiuni.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se manifestă în corp emoțiile negative și traumele.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 30 voturi
Cum se manifestă în corp emoțiile negative și traumele5.0530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei