Aproape 500 de oameni ai școlii - personal didactic de conducere, de predare şi auxiliar din preuniversitar, dar şi din mediul universitar – au participat la conferinţa “Evaluarea pentru ȋnvăţare. Ce evaluăm? De ce şi cum?”, organizată de Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.
Evenimentul a reunit participanți din Republica Moldova și din 18 județe ale țării, din județul Suceava înscriindu-se aproape 400 de persoane.
Conferința, organizată sub forma unui workshop tematic, derulat pe parcursul a trei ore, a fost susţinut de către Constantin Lomaca, profesor de chimie și biologie, cu o experiență de 20 de ani. A fost șeful catedrei de științe și director de curriculum în Sydney, Australia șidirectorul departamentului de Științe la „Franconian International School ” în Erlangen, Germania.
Este formator „Teach for Romȃnia” pentru ateliere care au ca scop dezvoltarea competențelor pedagogice la profesori şi trainer la cel mai mare bootcamp (program intensiv de formare) educațional din România - Academia de Leadership și Pedagogie 2019.
Potrivit organizatorilor, de tema prezentată au fost interesați bibliotecari, directori de școli, educatori, învățători, inspectori școlari, studenți, profesori, etc.
Evenimentul a fost găzduit de „ Universitatea Ștefan cel Mare” Suceava și
s-a desfăşurat cu sprijinul acordat de directorul Departamentului de Științe ale Educației, conf. univ. dr. Otilia Clipa, Facultatea de Științe ale Educației.
„Lomaca este un cunoscut susţinător al predării organizate a abilităţilor de gândire la copii şi a evaluării obiective a acestora. El a absolvit un curs postuniversitar în domeniul <didactica ştiinţelor şi pedagogie> la Universitatea Tehnologică din Sydney şi un curs postuniversitar în Bacalaureat Internaţional, la Universitatea Melbourne.
Predă chimia, biologia, fizica şi disciplinele <Perspective Globale>, <Filosofie aplicată>, <Teoria Cunoaşterii> (pentru clasele VI-XII)”, au menționat reprezentanții Casei Corpului Didactic.