Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2020 - Anul XXV, nr. 46 (7351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

USV

Elevii de liceu pot lua contact cu mediul de cercetare de la CERN, la Observatorul Astronomic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetătorii de la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare – Geneva), Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară  Măgurele și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) inițiază un eveniment de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu. Este vorba despre „LHCb@InternationalMasterclass”, programat vineri, 28 februarie 2020, începând cu ora 10:00, la Observatorul Astronomic și Planetariul din Suceava.

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite, de-a lungul unei zile, să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să participe la cursuri de particule elementare, să viziteze obiective din campusul Universității din Suceava și să se implice în analiza datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb. Elevii vor avea posibilitatea să discute rezultatele obținute prin videoconferință cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegi din alte centre științifice (Florența, Barcelona, Bologna), care sunt parte în programul „LHCb@InternationalMasterclass”.

Participarea va fi recunoscută prin acordarea de diplome. Evenimentul este organizat cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group, în contextul participării României la CERN.

Persoana de contact este universitarul Cristian Pîrghie (cristian.pirghie@usm.ro), care a efectuat, de-a lungul timpului, mai multe vizite la CERN Elveția.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de liceu pot lua contact cu mediul de cercetare de la CERN, la Observatorul Astronomic.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii de liceu pot lua contact cu mediul de cercetare de la CERN, la Observatorul Astronomic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei