Inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au verificat, în cursul lunii trecute, 153 de obiective din categoria „aliment” și au aplicat amenzi în valoare totală de 5.600 lei pentru deficienţele constatate în unităţile alimentare controlate, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, directorul executiv al DSP, Silvia Boliacu.
Defalcat, controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 103 controale la retaileri; 45 controale în unităţi din sectorul servicii alimentare și 5 controale la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.
Directorul Silvia Boliacu a arătat că o parte dintre unităţile din categoria aliment controlate au prezentat o serie de neconformităţi, precum neasigurarea înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice și neefectuarea de către personalul angajat a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă.