Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2020 - Anul XXV, nr. 38 (7343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Mersul desculţ pe pământ - terapia prin împământare

Când suntem conectaţi cu pământul se realizează un transfer de electroni liberi din sol în corpul nostru. Un studiu din cadrul Journal of Environmental  and Public Health demonstrează că umblatul desculţ prin iarbă și pe pământ fin poate chiar să te vindece în timp de anumite boli cronice degenerative. Mersul desculţ pe pământ combate îmbătrânirea și influenţează benefic schimbările frecvenţei cardiace, scade nivelul de inflamaţii din corpul uman.

Majoritatea timpului purtăm pantofi cu tălpi din cauciuc sau plastic și nu realizăm că acest lucru ne dezechilibrează starea de sănătate deoarece chiar în mijlocul tălpilor este localizat punctul de acupunctură denumit Rinichi 1 ce are rolul de a ne conecta la energia pământului. Acest punct de acupunctură este localizat pe traseul Meridianului Rinichilor cu funcţie de purificare, de filtrare a energiei toxice din tot corpul omenesc, de reîmprospătare a energiei corpului în general și a energiei rinichilor în particular. Putem spune că acest punct de acupunctură este în strânsă legătură cu echilibrul forţei vitale a întregului organism uman.

Contactul energetic și electric al acestor puncte de acupunctură cu pământul îl numim împământare. Modul în care este ea realizată sau lipsa ei este în directă legătură cu prezenţa sau absenţa afecţiunilor somatice și emoţionale în fiinţa noastră. Studiile asupra împământării au descoperit că dacă păstrăm picioarele goale pe pământ după ce ne lovim sau ne accidentăm, orice radical liber care se scurge din ţesutul afectat în ţesutul sănătos va fi imediat neutralizat. Acest lucru se întâmplă deoarece electronii sunt negativi, în timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel încât aceștia se anulează reciproc. Radicalii liberi pot determina deteriorarea sau mutaţia ADN-ului și uzarea și autodistrugerea mitocondriilor și lipirea proteinelor una de cealaltă, reducând astfel eficienţa enzimelor (ex. așa apar ridurile). Un studiu realizat la Universitatea din California ne arată că și o oră de mers desculţ prin natură contribuie la restabilirea fluxului normal al circulaţiei sângelui la nivelul feţei. Asta înseamnă că ţesuturile se regenerează mai repede și îmbunătăţește aspectul facial.

Alte efecte pozitive ce apar în urma împământării frecvente sunt: scăderea vâscozităţii sângelui, reglarea tensiunii arteriale, diminuarea predispoziţiei sângelui de a forma cheaguri (celulele roșii își reduc tendinţa de a rămâne împreună). O echipă de cercetători a evaluat vâscozitatea sângelui folosind o metodă numită potenţialul zeta. Acesta măsoară potenţialul electric al celulelor roșii din sânge, prin determinarea vitezei cu care acestea migrează într-un câmp electric. Atunci când se produce împământarea, potenţialul zeta crește repede, ceea ce înseamnă că celulele roșii din sânge au o încărcătură mai mare pe suprafaţa lor, care le îndepărtează una de alta. Această acţiune face ca sângele să se subţieze și să curgă mai ușor. De asemenea, tensiunea arterială scade semnificativ.

În lucrarea sa „Earthing: The Most Important Health Discovery Ever?“, dr. Stephen Sinatra, alături de Clinton Ober și Martin Zucker susţin că de-a lungul evoluţiei, oamenii au început să meargă din ce în ce mai rar cu picioarele goale pe pământ și au evitat să mai doarmă pe pământ, uitând de capacităţile vindecătoare ale Pământului. Efectuarea exerciţiilor de purificare și armonizare a meridianelor energetice pe malul mării (apa sărată este un bun conductor și corpul fiinţelor umane conţine în mare parte apă), al râurilor și lacurilor, în parcuri, păduri, determină o echilibrare profundă a fiinţei umane, mult mai eficace decât simplul mers desculţ pe pământ sau prin apă.

Mersul desculţ pe pământ, plimbarea de dimineaţă prin iarbă, mai ales dacă aceasta este acoperită cu rouă, efectuarea exerciţiilor pe malul mării etc., reprezintă una dintre modalităţile cele mai eficace de a ne reconecta la pământ, de a ne purifica și echilibra sistemul energetic, mintal și emoţional.

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mersul desculţ pe pământ - terapia prin împământare.
 Vizualizări articol: 2979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 53 voturi
Mersul desculţ pe pământ - terapia prin împământare4.9553

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei