Preoții din Protopopiatul Fălticeni au vizitat marți, 11 februarie, persoanele suferinde internate în Secția de îngrijiri paliative și boli cronice din satul Ciumulești, comuna Vadu Moldovei, unitate exterioară a Spitalului Municipal Fălticeni. Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și a avut loc în cadrul Zilei Mondiale a Bolnavului. Preoții au împărțit celor 40 de pacienți internați în unitatea spitalicească pachete cu fructe, dulciuri și alimente care se pot consuma în perioada de spitalizare, au stat de vorbă cu pacienții încurajându-i în lupta cu boala.
La final, doctorul Dorin Vîlceanu, șef de secție îngriji paleative, a mulțumit pentru atenția pe care Protoieria Fălticeni o acordă acestui centru medical, vizita preoților aducând multă mângâiere celor care au mari probleme de sănătate, dar care au speranță și credință în Dumnezeu.
“Împreună cu dumneavoastră credem că vom duce la bun sfârșit misiunea de întrajutorare a semenilor noștri”, a precizat medicul Dorin Vâlceanu.
Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a accentuat “că această zi ne amintește cu mare intensitate îndemnul Mântuitorului de a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Suferința ne afectează pe toți atunci când trecem prin momente grele, atât sufletește, cât și trupește, simțim nevoia de ajutor. Cel mai important ajutor ni-l oferă Dumnezeu, însă Dumnezeu lucrează și prin oameni. Bolile trupești sunt vindecate de doctor, iar bolile sufletești își găsesc alinare în cuvântul preotului și în scaunul de spovedanie. De aceea, noi, preoții din Protopopiatul Fălticeni, încercăm să fim alături de cei aflați în suferință în mod material cât mai des, fie prin mici cadouri, fie prin achiziționarea de aparatură specifică, dar suntem în fiecare moment alături de semenii noștri, prin rugăciune și prin dragostea pe care le-o oferim necondiționat”.
Anul trecut, în luna septembrie, aceeași unitate medicală a primit ca donație din partea preoților din Protopopiatul Fălticeni două aparate concentrator de oxigen, care au venit în sprijinul îmbunătățirii actului medical.