Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 14 feb 2020 - Anul XXV, nr. 36 (7341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coşmarul unui poliţist

A reclamat în fals un poliţist pentru mită, după ce fiul său l-a agresat pe acelaşi agent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din satul Hancea, comuna Vereşti, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 1 an de închisoare, suspendată pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, pentru infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi mărturie mincinoasă, după ce a reclamat în fals un poliţist pentru că i-ar fi cerut mită. Cazul este foarte interesant, fiul şi soţia celui condamnat acum fiind şi ei judecaţi şi găsiţi vinovaţi pentru agresarea aceluiaşi poliţist. De altfel, de la fapta de ultraj i s-au tras poliţistului şi toate celelalte probleme.

Paul Andrei Dan, lucrător în cadrul Postului de Poliţie Hănţeşti, are doar satisfacţia că toţi cei care i-au făcut viaţa un coşmar au fost condamnaţi. Pe de altă parte, nici unul nu a făcut vreo zi de puşcărie, toate pedepsele fiind suspendate condiţionat.

 

Lăsaţi fără numere la microbuz, au venit la postul de poliţie să ceară socoteală

Povestea din acest caz începe pe 9 mai 2016, în timp ce Paul Andrei Dan se afla în patrulă, cu un coleg. Poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară în care se aflau mai multe persoane de etnie romă. La volan se afla un tânăr care a declarat că nu are asupra sa nici un document de identitate şi nici pe cele ale maşinii. La fel au declarat şi ceilalţi ocupanţi ai maşinii. Tânărul şi ceilalţi pasageri au fost conduşi la sediul Postului comunal de Poliţie Hănţeşti, unde s-au făcut verificări. S-a stabilit că la volan s-a aflat Cristi Stănescu, din satul Hancea, comuna Vereşti. Din verificările făcute ulterior a rezultat că poliţa RCA a maşinii era expirată de câteva zile. Poliţistul nu a făcut decât să pună legea în aplicare şi să-i aplice şoferului o amendă, plus măsura complementară a reţinerii plăcuţelor de înmatriculare.

O constatare în trafic aparent banală aşadar, cum poliţiştii au la ordinea zilei.

A doua zi, pe 10 mai 2016, Cristi Stănescu, însoţit de membri ai familiei sale, s-a prezentat la Postul de Poliţie Hănţeşti, unde poliţistul era de serviciu.

Din ancheta ulterioară coordonată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a rezultat că inculpatul Cristi Stănescu şi tatăl său au început să se intereseze ce trebuie să facă pentru a-şi recupera numerele de înmatriculare. Agentul de poliţie a sesizat o posibilă tentativă de mituire din partea acestora şi le-a explicat care este procedura şi cum îşi pot recupera legal numerele de înmatriculare. Când şi-a dat seama că nu poate face „pace” cu poliţistul, Cristi Stănescu şi-a schimbat brusc atitudinea.

După cum a reieşit din rechizitoriul de trimitere în judecată, Cristi Stănescu a început să se manifeste agresiv verbal: „am eu grijă de tine fraiere, eşti şmecher?”, „Nu vei mai fi şmecher fraiere, îmi bag p..a în tine, o să vezi tu ce o să păţeşti”, au fost câteva din invectivele cu tentă clară de ameninţare.

Din cercetări a rezultată că, după ameninţări, Cristi Stănescu a vrut să iasă din postul de poliţie.

Tânărul poliţist nu putea lăsa capul plecat într-o astfel de situaţie, astfel că a ieşit afară după el, întrebându-l de ce îl înjură. Din acel moment, după cum se vede şi pe imaginile video care au surprins ce s-a întâmplat, probă la dosar, Cristi Stănescu a devenit agresiv, l-a prins pe poliţist de uniformă şi l-a îmbrâncit. Stănescu a încercat să-l lovească, însă poliţistul, care era singur de serviciu în post, l-a pus la pământ pentru a-l încătuşa. A fost momentul în care din maşina familiei a coborât mama tânărului, Mariana Stănescu. Aceasta l-a lovit pe poliţist cu pumnul în spate şi l-a tras de haine, reuşind să îi asigure scăparea fiului.

 

Condamnaţi cu executare de prima instanţă, au scăpat de puşcărie în apel 

Membrii familiei Stănescu s-au urcat în maşină şi au fugit. Au fost urmăriţi în trafic de către poliţistul ultragiat, tocmai până la Vereşti, unde acesta le-a pierdut urma.

Cristi Stănescu şi mama sa, Mariana Stănescu, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru infracţiunile de ultraj şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Deşi Judecătoria Suceava i-a condamnat iniţial la pedepse cu executare în regim de penitenciar, în apel, judecătorii le-au admis apelul celor doi. Fiul şi mama sa au rămas cu pedepsele de 1 an şi 10 luni, dar suspendate sub supraveghere.

De reţinut că a fost vorba de o agresiune în curtea postului de poliţie, iar agresorii au venit practic peste agent la locul de muncă. Probabil că dacă acest proces s-ar mai judeca o dată, cei doi nu ar mai scăpa atât de uşor.

 

Mărturie mincinoasă şi inducere în eroare a organelor judiciare 

Separat de acest episod, aflat şi el la locul agresiunii, Vasile Stănescu, tatăl lui Cristi Stănescu, respectiv soţul Marianei Stănescu, a depus o reclamaţie la Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava. El a reclamat că poliţistul i-a cerut mită pentru a le restitui numerele de înmatriculare. A urmat o anchetă din care a rezultat că această sesizare nu are nici un fundament real. Până la acest deznodământ, poliţistul a avut însă de dat declaraţii în faţa ofiţerilor Anticorupţie. O presiune psihică în plus.

Din fericire, procurorul de caz s-a sesizat şi l-a pus sub acuzare pe acest Vasile Stănescu, pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi mărturie mincinoasă.

 

80 de zile de muncă în folosul comunităţii şi daune de 5.000 de lei

Pe 12 februarie 2020, Judecătoria Suceava a dat sentinţa, Vasile Stănescu fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an de închisoare, suspendată pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, pentru cele două infracţiuni amintite mai sus. Printre altele, Vasile Stănescu ar avea de prestat 80 de zile de muncă în folosul comunităţii şi de achitat poliţistului daune de 5.000 de lei. În cazul lui Vasile Stănescu, decizia de condamnare nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A reclamat în fals un poliţist pentru mită, după ce fiul său l-a agresat pe acelaşi agent.
 Vizualizări articol: 3304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A reclamat în fals un poliţist pentru mită, după ce fiul său l-a agresat pe acelaşi agent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei