Tronsonul de cale ferată din zona Grădiniţa - Coşna a fost blocat, ieri, în jurul orei 19.00, de copaci doborâţi de vânt. Pentru ridicarea copacilor de pe linie au fost solicitaţi angajaţi ai Ocolului Silvic şi ai Primăriei Coşna, conform unui comunicat depresă remis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel. În sprijinul acestora au fost trimişi şi patru pompieri militari de la detaşamentul din Vatra Dornei, cu echipamente specifice.
Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate mai ales în zona Ratoş-Siret, pe DN 17 A Sadova – Palma - Rădăuţi - Dorneşti, DN 17 B Vatra Dornei - Broşteni şi DN 18 Suceava – Ciocăneşti – Cârlibaba. “Ninge peste tot, viteza vântului este de 40-50 km/oră, iar temperatura este în jur de zero grade”, a atenţionat Diana Găşpărel, în comunicat.
La munte a fost ieri cod roşu de viscol. Prefectura Suceava a transmis o avertizare de cod roşu pentru intervalul orar 17.00-23.00. Vântul a suflat cu rafale de 140-160 de kilometri pe oră la cote de peste 1800 de metri.
În zona Ratoş – Siret, mai multe vehicule care nu au putut înainta, inclusiv un tir, au fost tractate cu o volă.
Pe drumurile judeţene, DJ 175 la Izvoarele Sucevei s-a acţionat cu material antiderapant şi utilaj cu lamă, la fel pe DJ 175 B Pojorâta-Rarău, DJ 178, la Măzănăeşti şi DJ 209 C Măzănăeşti-Berchişeşti. Problemele în trafic au fost amplificate de ninsoarea spulberată de viscol, de sulurile de zăpadă şi de zăpada frământată de pe carosabil.
La ora 18,00, circulaţia a fost îngreunată pe DN 2E, în zona Rădăşeni, din cauza precipitaţiilor, a devierii traficului de pe DN 2 şi a unui autocamion care a blocat drumul, în urma unui accident, şi nu putea fi tractat.
În jurul orei 20,30, un tir a avut nevoie să fie tractat în zona Stroieşti.
Un alt blocaj, în zona Ilişeşti, a fost rezolvat, la aproximativ aceeaşi oră.
La închiderea ediţiei, pe toate drumurile din judeţ se circula în condiţii de iarnă. Nu erau drumuri închise.
Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava a fost funcţional.