40 de foşti angajaţi de la societatea comercială Mobila SA Rădăuţi, sau fabrica de mobilă, aşa cum este cunoscută de localnici, s-au adunat ieri dimineaţă, în jurul orei 08.30, la foişorul din parcul central, situat chiar în vecinătatea primăriei rădăuţene. Chiar dacă grupul a trezit interesul lucrătorilor de la poliţie şi de la jandarmeria locală, nu a fost nici o formă de protest sau miting, ci oamenii s-au adunat acolo pentru a semna un tabel în baza căruia vor deschide o acţiune în instanţă pentru recuperarea unor sume restante de la fabrica de mobilă.
Aşa cum Monitorul de Suceava arăta în urmă cu circa două săptămâni, Mobila SA Rădăuţi a intrat recent în insolvenţă. Decizia a fost luată de Tribunalul Suceava, iar în următoarea perioadă se vor lua măsurile necesare pentru a redresa activitatea şi pentru a încerca să fie plătite datoriile acumulate. Cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă în vederea depunerii unui plan de reorganizare a activităţii a fost formulată de administratorii societăţii, iar membrii Consiliului de Administraţie au mai decis desemnarea în calitate de administrator judiciar provizoriu Societatea Profesională Multiconsult Ipurl Suceava.
Trebuie precizat că Mobila Rădăuţi este deţinută în proporţie de 45,9% de către producătorul de articole de robinetărie Mecanica Rotes din Târgovişte, în timp ce producătorul de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş deţine 43,1% din capitalul social al emitentului.