Elevii din Capu Câmpului ar putea primi, zilnic, o masă caldă, Școala Gimnazială ”Ion Barbir” din comună fiind pe lista actualizată a Ministerului Educației care cuprinde școlile incluse în programul guvernamental ”Masă caldă”.
Prin acest program, elevii din 150 de școli ar urma să primească zilnic, gratuit, câte o masă la prânz, la școală. Momentan, programul funcționează în 50 de școli, printre care și școala Moldova Sulița (din 2016) și Gulia, Dolhasca (din 2020), Ministerul Educaţiei propunând extinderea programului pilot la 100 și mai apoi la 150 de şcoli.
Suma alocată pentru Școala din Capu Câmpului, pentru 2020, este de 496.000 de lei, peste 100.000 de euro.
De la caz la caz, suportul alimentar constă într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar pentru fiecare elev sau preșcolar.
Astfel, în școlile în care există cantină şi spaţiu adecvat de servire a hranei, masa caldă va fi preparată acolo, însă pentru școlile și liceele care nu dispun de cantină, masa caldă este sub forma unui pachet alimentar și este asigurată în regim catering. Pachetul alimentar are o valoare de 10 lei.
Prin proiectul ”Masa caldă”, Guvernul încearcă să limiteze abandonul școlar. Astfel, Ministerul Educației vrea să susțină și să extindă acest program, argumentând că ”după rapoartele făcute pentru fiecare an de implementare s-a observat o îmbunătățire considerabilă a frecvenței elevilor la cursuri, față de anii precedenți, astfel: dacă anterior implementării programului în anul şcolar 2016-2017, s-a înregistrat o rată a abandonului şcolar de 6,1%, în urma derulării programului-pilot, aceasta a scăzut la 4,3%, ajungând ca la finele anului şcolar 2017-2018 să fie de 1,3%. În anul 2019, s-a constatat că programul a condus chiar la eradicarea fenomenului de abandon școlar, în unele unități de învățământ”.
Ministerul mai remarcă o serie de efecte pozitive ale programului, precum și motivele care au stat la baza deciziei extinderii programului - diminuarea absenteismului și a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copii a unei alimentații sănătoase, consolidarea relației familie-școală prin implicarea părinților în educarea copiilor în privința unei alimentații sănătoase și reducerea migrației elevilor din unităţile de învăţământ din mediul rural către unităţile de învăţământ din mediul urban.